Υστερα από τις συναυλίες σε κλειστές αρένες που έδωσαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σε Λονδίνο, Νιου Τζέρσεϊ και Μπρούκλιν, οι θρυλικοί Rolling Stones θα συνεχίσουν τις «εορταστικές» εμφανίσεις για τα 50 χρόνια τους, επιστρέφοντας δυναμικά στους ανοιχτούς χώρους και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε συνθήκες φεστιβάλ, ανάμεσα σε μπάντες με μέλη που θα μπορούσαν να είναι εγγόνια του Μικ Τζάγκερ και του Κιθ Ρίτσαρντς.

Οπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, οι Rolling Stones θα εμφανιστούν το Σάββατο 29 Ιουνίου στην σκηνή του φημισμένου φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι στην Αγγλία.

«Περάσαμε υπέροχα πέρυσι και η ενέργεια μέσα στην μπάντα είναι τόσο καλή που ανυπομονούμε να παίξουμε στο Γκλάστονμπερι. Θα σας δούμε το καλοκαίρι στην Αγγλία» δήλωσε ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο οποίος τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 70 του χρόνια. Ο ηγέτης της μπάντας Μικ Τζάγκερ θα εορτάσει τα δικά του 70α γενέθλια στις 26 Ιουλίου.

Στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι, που ανοίγει εφέτος την αυλαία του στις 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 30 του μήνα, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι καταπληκτικοί Mumford & Sons, οι Arctic Monkeys, οι Vampire Weekend, οι Smashing Pumpkins, ο Elvis Costello, οι Public Enemy και οι Primal Scream, οι οποίοι μάλιστα θα εμφανιστούν στη σκηνή πριν από τους Stones.

Πριν από το Γκλάστονμπερι και την Αγγλία, οι Κιθ Ρίτσαρντς, Μικ Τζάγκερ, Ρόνι Γουντ και Τσάρλι Γουότς θα δώσουν τον Μάιο 18 συναυλίες στη Βόρεια Αμερική, από τις οποίες, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone υπολογίζεται ότι θα αποκομίσουν ως και πέντε εκατ. δολάρια για κάθε εμφάνισή τους!

Η τελευταία περιοδεία των Rolling Stones ήταν η «A Bigger Bang» τη διετία 2005-07.

Το φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1970. Τώρα είναι το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο.