Κατασταλτικό, αλλά και προληπτικό χαρακτήρα έχει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή η τιμωρία ισόβιου αποκλεισμού από τις εθνικές ομάδες που επιβλήθηκε στο Γιώργο Κατίδη της ΑΕΚ, για τον ναζιστικό χαιρετισμό του στο ματς με τη Βέροια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Σαρρής επιχειρηματολόγησε υπέρ της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον Κατίδη, – κάποιοι τη χαρακτήρισαν αυστηρή.

«Την ενέργειά του την είδαμε όλοι. Ηταν μία ναζιστική χειρονομία, δεν ήταν μία απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση. Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Η απόφαση δεν είναι πειθαρχική ποινή, γι΄αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες. Ηταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μια εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ».