1 Ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα μπορούσε να προβλέψει τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε κύκλους φανατικών ισλαμιστών της πατρίδας του, ο «ανάρμοστος» συλλυπητήριος εναγκαλισμός του με τη μητέρα του αποθανόντος ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Δύο ημέρες αργότερα η κυβέρνηση του Ιράν έκανε αγωγή εναντίον των παραγωγών της ταινίας «Argo».

2 Η δίκη δύο μελών της γυμνασιακής ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης Στόινμπενβιλ του Οχάιο, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 16χρονης κοπέλας, έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, κυρίως επειδή η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στη φωτογραφία εικονίζονται τρεις νεαροί με μάσκες Anonymous ενώ φτάνουν έξω από το δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

3 Οπου εμφανίζεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, κάποιοι κλαίνε από συγκίνηση ή επιδίδονται σε «αυθόρμητες» εκδηλώσεις λατρείας. Αυτό συνέβη και κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, την ημέρα που ξεκινούσαν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια των νοτιοκορεατικών και αμερικανικών δυνάμεων με την κωδική ονομασία «Ζωτική αποφασιστικότητα».

4 Τα πτώματα περίπου 6.000 χοίρων συνέλεξαν οι υγειονομικοί φορείς της Σαγκάης από τα νερά του ποταμού Χουανγκπού, που διασχίζει τον οικονομικό ομφαλό της Κίνας. Δεν έχει γίνει ακόμη ακριβώς γνωστή η αιτία μόλυνσης και θανάτου των ζώων, οι κάτοικοι πάντως τρομοκρατήθηκαν από το θέαμα, ενώ οι Αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να μην εισαχθεί το επικίνδυνο κρέας στη διατροφική αλυσίδα.

5 Η γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη εικονίζεται καλυμμένη από χιόνι και οι δύο γυναίκες που τη διασχίζουν μοιάζουν απροετοίμαστες για τη χιονοθύελλα. Ενώ στη χώρα μας οι πρώτες ενδείξεις της άνοιξης έκαναν αισθητή την παρουσία τους την εβδομάδα που πέρασε, η κακοκαιρία στη Δυτική Ευρώπη και στις βορειανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ κλιμακωνόταν με έντονα καιρικά φαινόμενα.

6 Σε πείσμα όσων βιάστηκαν να συμπεράνουν ότι η υποδειγματική ποδοσφαιρική μηχανή της Μπαρτσελόνα «έχει κουράσει κι έχει κουραστεί», η ομάδα του Λιονέλ Μέσι νίκησε άνετα 4-0 τη Μίλαν στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος ο Μέσι πέτυχε δύο εξαιρετικής έμπνευσης γκολ, σηματοδοτώντας τη δική του μεγάλη επιστροφή στο προσκήνιο.