Πετυχαίνοντας την καλύτερη του επίδοση φέτος με 7.64, ο Κώστας Δουβαλίδης σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Σουηδία. Προκρίθηκε στον τελικό των 60μ. με εμπόδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου του Γκέτεμποργκ που θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής στις 8.45 (ΕΤ1).

Ο Ελληνας πρωταθλητής, που επελέγη (πολύ σωστά) από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο χωρίς να έχει πιάσει το όριο στο αγώνισμά του, ήταν εξαιρετικός και στην 1η ημιτελική σειρά όπου με 7.64 πήρε την 4η (και τελευταία προνομιούχο) θέση χάνοντας σχεδόν στο νήμα την 3η θέση από τον Ρώσο Σαβάνοφ (7.63) ενώ ήταν πολύ κοντά και με τον 2ο Γάλλο Λαγκάρντ-Μαρτινό (7.61). Την πρωτιά στον πρώτο ημιτελικό πήρε άνετα ο Ιταλός Νταλ Μολίν (7.58).

Ο Δουβαλίδης που μπήκε με την 7η συνολικά επίδοση στην οκτάδα του τελικού όπου θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εμφανίστηκε…τραυματίας στη μικτή ζώνη: «Δεν πρόσεξα ένα μικρό ύψωμα μετά τον τερματισμό γιατί ήθελα να δω αν είχα προκριθεί και έτσι έπεσα και χτύπησα. Ομως θα είμαι εντάξει» εγγυήθηκε πανευτυχής ο πρωταθλητής μας.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα τρέξει σε έναν τελικό ανάλογης διοργάνωσης και ελπίζει εκεί να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ (7.63) το οποίο και «άγγιξε» στον ημιτελικό.

Αποκλείστηκε ο Τσιάμης στο τριπλούν

Δυστυχώς το καλό πρωινό ξεκίνημα με τον Δουβαλίδη, δεν είχε συνέχεια αφού ο Δημήτρης Τσιάμης δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του τριπλού παρά το γεγονός ότι ο προκριματικός ήταν στα μέτρα του. Ο Ελληνας πρωταθλητής με καλύτερο άλμα το 3ο στα 16.28μ. έμεινε 16ος συνολικά, ενώ ο 8ος και τελευταίος αθλητής που πέρασε στον τελικό ήταν με άλμα στα 16.62μ.

«Ξέρω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όμως από το πρωί είχα ενοχλήσεις με τη μέση μου. Είπα όμως ότι θα το παλέψω, αλλά τελικά με τραβούσε και δεν μου επέτρεψε να βάλω την ένταση που ήθελα» είπε ο Τσιάμης ενώ ένα από τα φαβορί για μετάλλιο ο Ρουμάνος Οπρέα επίσης λόγω μέσης δεν ξεκίνησε καν προσπάθειες και αποκλείστηκε.

Τέλος εποχής για Τσέιμπερς

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη των αγώνων έγινε πάντως στον προκριματικό των 60 μέτρων όπου ο μεγάλος Βρετανός ρέκορντμαν Ντούειν Τσέιμπερς έμεινε πέμπτος στη σειρά του με 6.78 και αποκλείστηκε, δείχνοντας πως στα 35 του σιγά σιγά κλείνει την κορυφαία καριέρα του.