Λύσεις για το κόστος ενέργειας που πλήττει την ελληνική βιομηχανία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ στο οποίο επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι το πρόβλημα της αγοράς ενέργειας απειλεί να γονατίσει όσες βιομηχανίες απομένουν, σημειώνοντας πως ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει τη λύση από την κυβέρνηση.

«Θέλω να προειδοποιήσω ότι η ελληνική βιομηχανία δεν θα δεχτεί μισιακές λύσεις και εκπτώσεις σ’ ένα θέμα που αφορά την ίδια την επιβίωσή της», τόνισε για το θέμα ο επικεφαλής του ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του προγράμματος ο κ. Δασκαλόπουλος είπε πως για πρώτη φορά, υπάρχει φως στον ορίζοντα, ωστόσο συμπλήρωσε πως «έχουμε μπροστά μας ανηφόρα».

Οπως τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος η επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι πύρρειος νίκη αν συνεχιστεί η ύφεση και επεσήμανε πως από τις περικοπές και τους φόρους πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά προς τον περιορισμό του κράτους, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη φορολογική δικαιοσύνη.

«Αλλος δρόμος για την ανάπτυξη δεν υπάρχει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο επικεφαλής του ΣΕΒ είπε πως καταδεικνύει τα όρια της αντοχής των λαών και τα όρια μιας λιτότητας που αποσταθεροποιεί ευθέως το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα.

«Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη, πρέπει να πάρει και η Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Δασκαλόπουλος.