«Μήπως βρίσκεται ο Δαλάι Λάμα πίσω από την εντυπωσιακή πορεία της Μπράντφορντ στο Λιγκ Καπ;», αναρωτιέται ο «Independent».

Αιτία η επιστολή που έστειλε ο ηγέτης του Λαμαϊσμού με την οποία στηρίζει την προσπάθεια της Μπράντφορντ να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο από το 1911 στον τελικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τη Σουόνσι.

Η Μπράντφορντ αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και στην πορεία της προς τον τελικό απέκλεισε με τη βοήθεια της τύχης τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ , ανάμεσά τους και την Αρσεναλ.

Στην αρχή της σεζόν ο Δαλάι Λάμα είχε ευλογήσει το σύλλογο ενώ με επιστολή του τώρα της εύχεται «καλή τύχη» στον τελικό της Κυριακής με τη Σουόνσι.

Ο 14ος Δαλάι Λάμα δηλώνει οπαδός της Μπράντφορντ από τον περασμένο Ιούνιο μετά από ένα ταξίδι του στο Γιορκσάιρ. Τις ημέρες που βρισκόταν εκεί έγινε επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου οπαδών Φίλοι της Μπράντφορντ Σίτι, στον επικεφαλής του οποίου πρόσφατα έστειλε επιστολή την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπός του στο Γραφείο του Θιβέτ, στο Λονδίνο.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Εκ μέρους της Αυτού Αγιότητας σας συγχαίρω για την εντυπωσιακή επιτυχία σας.

«Αν η ευλογία της Αυτού Αγιότητας έχει βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις υπέροχες προσπάθειές σας, ελπίζω ότι η ευλογία θα συνεχίσει να σας φέρνει τύχη.

«Θυμάται το χρόνο του στο Γιορκσάιρ με μεγάλη αγάπη και σας εύχεται κάθε επιτυχία στο μεγάλο παιχνίδι. Φυσικά, κι εμείς στο Γραφείο του Θιβέτ επίσης ευχόμαστε καλή τύχη στον τελικό!».

Όταν ο πρόεδρος των Φίλων της Μπράντφροντ Σίτι Μαρκ Νιλ έλαβε την επιστολή του Δαλάι Λάμα έμεινε άναυδος: «Τον οραματίζομαι να κάθεται σε ένα βουνό και να ακούει τα αποτελέσματα της Μπράντφορντ. Ξέρω πως έχουμε σπουδαίο προπονητή αλλά ίσως και ο Δαλάι Λάμα να έπαιξε το ρόλο του στην εκπληκτική επιτυχία της ομάδας»,, υπογράμμισε ο Νιλ. Καταλήγοντας είπε πως η σύζυγός του Τζούλι που είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας της Μπράντφορντ σκέφτεται να γίνει Βουδίστρια.