Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το εξώφυλλο της σκανδαλοθηρικής Sun που στο φύλλο της Παρασκευής κυκλοφόρησε με το θύμα του Οσκαρ Πιστόριους, την 30χρονη Ρεέβα Στέενκαμπ με μπικίνι.

Πολλοί ζητούν μια δημόσια συγγνώμη από τον ιδιοκτήτη της Sun, Ρούπερτ Μέρντοκ ενώ κατηγορούν τη διεύθυνση της εφημερίδας τόσο για κραυγαλέο σεξισμό όσο και για έλλειψη γούστου.

Ανάμεσα στους επικριτές είναι και η αρθογράφος της εφημερίδας Σουζάν Μουρ η οποία με σχόλιό της στο Twitter είπε ότι η Sun «βρήκε νέο πάτο» και χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο ασέλγεια πάνω σε πτώμα. Επίσης δήλωσε ότι ελπίζει οι αναγνώστες να μποϊκοτάρουν την εφημερίδα στην οποία εργάζεται…

Το παρασκευιάτικο πρωτοσέλιδο της Sun προκάλεσε και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου. Ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ πάλι από το Twitter έγραψε: «Είναι ένα ξεκάθαρα απαίσιο πρωτοσέλιδο. Εξυμνεί την οικιακή βία. Απολογήσου Ρούπερτ Μέρντοκ».

Στον ίδιο τόνο ο πρώην αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Λόρδος Πρέσκοτ, σχολίασε: «Πραγματικά ελπίζω ότι κάθε μέλος της σκιώδους κυβέρνησης θα σκεφτεί διπλά να ξαναγράψει άρθρο γνώμης στη Sun έπειτα από αυτό το πρωτοσέλιδο»