1.Γεννήθηκε στο Σέρμαν Οκς της Καλιφόρνια με όνομα Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη. Ο παππούς της άλλαξε το επώνυμο της οικογένειας σε Άνιστον όταν από τα Χανιά της Κρήτης βρέθηκε μετανάστης στις ΗΠΑ.

2.Πατέρας της είναι ο ηθοποιός Τζον Ανιστον – πραγματικό όνομα, Ιωάννης Αναστασάκης. Είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Βίκτωρ Κυριάκις στη σαπουνόπερα του NBC «Μέρες αγάπης (Days of our lives)».

3.Η μητέρα της, Νάνσι Ντόου, επίσης ηθοποιός, έχει ιταλικές, σκοτσέζικες και ελληνικές ρίζες.

4.Νονός της είναι ο ελληνικής καταγωγής θρύλος του Χόλιγουντ, Τέλι Σαβάλας.

5.Οταν ήταν παιδί, οι γονείς αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα γι’ αυτό αποφάσισαν να μετακομίσουν οικογενειακώς στο σπίτι της γιαγιάς της, Στέλλας, στην Πενσυλβάνια, Πλάι σε εκείνη, όπως λέει, έμαθε κάποιες ελληνικές λέξεις και ανακάλυψε τις ρίζες της.

6.Αγαπημένη της λιχουδιά ως παιδί ήταν το σάντουιτς με κομμάτια μπριζόλας και τυρί από το τοπικό, ελληνικό εστιατόριο «George’s Deli». Τώρα λέει ότι προτιμά την ισπανική κουζίνα.

7.Στα πέντε της χρόνια μετακόμισε με τους γονείς της στην Αθήνα, όπου έζησε έξι μήνες, και για άλλους έξι μήνες στα Χανιά.

8.Ο χωρισμός των γονιών της όταν εκείνη ήταν εννέα ετών, ήταν κάτι για το οποίο ακόμη και τώρα δυσκολεύεται να μιλήσει.

9.Εχει δύο ετεροθαλή αδέλφια, τον Τζον Μέλικ (ήταν βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία «Thirteen») από τον δεύτερο γάμο της μητέρας της, και τον Αλεξ Ανιστον, από την πλευρά του πατέρα της.

10.Το παιδικό της όνειρο ήταν να γίνει γιατρός.

11.Οταν αποφάσισε να ακολουθήσει την υποκριτική, οι γονείς της έκρυψαν την τηλεόραση και της απαγόρευαν να πηγαίνει κινηματογράφο ή θέατρο. Προφανώς απέτυχαν.

12.Στα έντεκά της χρόνια φιλοτέχνησε έναν πίνακα, ο οποίος κάποια στιγμή εκτέθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης

13.Σε ηλικία 18 ετών έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στην off- Broadway παραγωγή «For Dear Life».

14.To 1989 απέκτησε και τον πρώτο τηλεοπτικό της ρόλο στην αποτυχημένη κωμωδία «Molloy» στο Fox Channel.

15.Ολα άλλαξαν το 1994, όταν έπεσε στα χέρια της το σενάριο μιας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Φίλοι σαν αυτούς» Friends Like These» (αργότερα μετονομάστηκε σε «Τα φιλαράκια»).

16.Αρχικά της πρότειναν τον ρόλο της Μόνικα, αλλά εκείνη ένιωθε πιο άνετα ως Ρέιτσελ.

17.Για τον ρόλο της Ρέιτσελ Γκριν έχασε βάρος, περίπου 13 κιλά, όπως την συμβούλευσε ο ατζέντης της.

18.Χιλιάδες γυναίκες από όλο τον κόσμο έτρεχαν στα κομμωτήρια για να παραγγείλουν ένα «Rachel Haircut». Το κούρεμά της δηλαδή, στην πρώτη και δεύτερη σεζόν της σειράς, το οποίο δημιούργησε ο κομμωτής Κρις Μακ Μίλαν. Η ίδια η Ανιστον, ωστόσο, το χαρακτήριζε «αποτυχία».

19.Μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2005 ως η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός της τηλεόρασης: εισέπραττε ένα εκατ. δολάρια για κάθε επεισόδιο της δέκατης σεζόν της σειράς «Τα Φιλαράκια».

20.Ανέλαβε καθήκοντα προσωπικής γυμνάστριας για να βοηθήσει τον συμπρωταγωνιστή της στη σειρά, Μάθιου Πέρι, να χάσει βάρος.

21.Το 1994, η Microsoft πρότεινε στην ίδια και τον Πέρι, να γυρίσουν ένα 30λεπτόδιαφημιστικόγια την προώθηση του λογισμικού των Windows 95.

22.Το 1996 εμφανίστηκε στο βίντεο του τραγουδιού«Walls»της αμερικανικής μπάντας Tom Petty and The Heartbreakers.

23.Ηταν επιλαχούσα για τον ρόλο της Ρόουζ στην υπερπαραγωγή «Τιτανικός» (1997) του Τζέιμς Κάμερον. Οι παραγωγοί επέλεξαν τελικά την Κέιτ Γουίνσλετ.

24.Το πρώτο της ραντεβού με τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ, το 1998, είχε κανονιστεί από τους ατζέντηδές τους.

Στην γαμήλια δεξίωση, το 2000, οι καλεσμένοι χόρεψαν ελληνικούς χορούς συνοδεία μπουζουκιού.

25.Οταν παντρεύτηκε άλλαξε το επώνυμό της σε Πιτ, αλλά στον επαγγελματικό χώρο χρησιμοποιούσε το Ανιστον.

26.Μαζί με τον Μπραντ Πιτ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Paramount Pictures, ίδρυσαν την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Plan B Entairtainment.

27.Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Ιούλιο του 2005, έπειτα από πέντε χρόνια γάμου, επικαλούμενοι αγεφύρωτες διαφορές. Πραγματική αιτία ήταν ο δεσμός του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Ζολί.

28.Ο χωρισμός της την έφερε κοντά στην μητέρα της, με την οποία δεν μιλούσε από το 1999. Αιτία η τότε δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της Άνιστον στο βιβλίο της μητέρας της «From Mother and Daughter to Friends: A Memoir».

29.Η γιόγκα, όπως λέει, τη βοήθησε να αντλήσει δύναμη για να ξεπεράσει τον χωρισμό της με τον Μπραντ Πιτ.

30.Το 2005 ήταν 11η στη λίστα με τις 100 πιο σέξι γυναίκες του αντρικού περιοδικού FHM .

31.Το 2003 κατέκτησε την κορυφή της λίστα του περιοδικού Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς. Ενώ το 2007 ήταν μια από τις δέκα πιο πλούσιες γυναίκες στο χώρο του θεάματος με περιουσία ύψους 81 εκατ. ευρώ.

32.Παραδέχεται ότι είναι νευρωτική και αγχώδης. Μιλάει στον ύπνο της και συχνά υπνοβατεί. Μια φορά είχε ξυπνήσει τρομαγμένη στην πισίνα του σπιτιού της.

33.Δεν μπορεί να ξεπεράσει την φοβία της πτήσης με αεροπλάνο.

34. Είναι ζωόφιλη. Ο καλύτερός της φίλος είναι ο Νόρμαν, ένας γερμανικός ποιμενικός που έχει υιοθετήσει.

35.Για να διατηρήσει τη σιλουέτα της γυμνάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και ακολουθεί πιστά τη δίαιτα του δρος Ατκινς με γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες και λαχανικά και ελάχιστους υδατάνθρακες.

36.Η φίλη της Κόρτνεϊ Κοξ, της οποίας έχει βαφτίσει την κόρη Kόκο, την ενθάρρυνε να ξεκινήσει μαθήματα καράτε.

37.Σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Room 10» (2006) με την καλή της φίλη Αντρέα Μπιουκάναν.

38.Συμμετείχε στη διαφημιστική καμπάνια του εμφιαλωμένου νερού SmartWater με ημίγυμνες φωτογραφήσεις και ένα σποτ όπου σατίριζε την φαινομενικά τέλεια σιλουέτα και ζωή της.

39.Εχει υποβληθεί σε δύο ρινοπλαστικές επεμβάσεις, το 1994 και το 2007.

40.Είναι γνωστή για τις φιλανθρωπικές της δράσεις. Εκανε δωρεά ύψους 370.000 ευρώ στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και συμμετείχε στη δράση Hope for Haiti Now.

41.Αυτή τη περίοδο απολαμβάνει τον έρωτά της με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Τζάστιν Θερού. Γνωρίστηκαν στα στούντιο της ταινίας «Wanderlust» και αρραβωνιάστηκαν τον Αύγουστο του 2012.

42.Στην αρχή της καριέρας της, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, έκανε ένα σωρό κακοπληρωμένες δουλειές: από υπάλληλος τηλεφωνικών πωλήσεων και κούριερ με ποδήλατο, ως σερβιτόρα στο εστιατόριο «Jackson Hole» στη λεωφόρο Κολόμπους στο Απερ Γουέστ Σάιντ στο Μανχάταν.

43.Διατηρεί φιλικές σχέσεις με την μητέρα του Πιτ και πρώην πεθερά της, Τζέιν.

44.Η ηθοποιός που τη ντουμπλάρει στα γαλλικά είναι η Ντοροτέ Τζεμά, η οποία ντουμπλάρει και την φωνή της Μέλανι Γκρίφιθ.