Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισημαίνουν από το πρωθυπουργικό επιτελείο, πρόκειται να κινηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους 13 πολυεθνικών εταιρειών που ανήκουν στους leaders της ελληνικής οικονομίας, βάσει του ετήσιου τζίρου αλλά και του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν.

Στη σημερινή σύσκεψη είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα ο κ. Σαμαράς και με εκπροσώπους άλλων εγχώριων και ξένων εταιρειών.

Στην πρώτη συνάντηση που επιδιώκεται να ερμηνευθεί και ως «ψήφος εμπιστοσύνης» των μεγάλων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία, είχαν κληθεί να λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των εταιρειών: Ελαΐς – Unilever, PepsiCo, Specifar (φαρμακευτική), Nestle, Bic, Lafarge – ΑΓΕΤ Ηρακλής, Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel – Heineken), Cosco, Vodafone, Παπαστράτος – Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, Delhaize – Βασιλόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προσκληθεί και η Friesland (ΝΟΥΝΟΥ), αλλά ο πρόεδρός της απουσιάζει στο εξωτερικό.