Μοιάζει να έχει βγει από τις ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς. Σαν να έρχεται από τη «Χαμένη Λεωφόρο» και το «Μαλχόλαντ Ντράιβ», σαν να τραγουδούσε στο κλαμπ Σιλέντσιο όπου παράξενα πράγματα συνήθως συνέβαιναν.

Η Κρίστα Μπελ – αισθησιασμός και μυστήριο, η κινηματογραφική κοκκινομάλλα με την ωραία φωνή – είναι η νέα μούσα του αμερικανού σκηνοθέτη. Και έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το άλμπουμ «This Train», σε παραγωγή Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους.

Σημείο εκκίνησης το «Τwin Peaks» («Παράξενος Κόσμος», έτσι πρόβαλε τη σειρά η ΕΡΤ). Η μικρή Κρίστα από το Σαν Αντόνιο του Τέξας το παρακολουθούσε φανατικά, προσπαθώντας να αποκαλύψει τα μυστικά που έκρυβε εκείνο το θρυλικό ημερολόγιο της Λόρα Πάλμερ στη σειρά που σκηνοθετούσε ο Λιντς.

«Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία μου μαζί του. Το «Twin Peaks» με είχε μαγέψει» μου λέει στο τηλέφωνο από το Σαν Φρανσίσκο, αφού προηγουμένως μου έχει πει (λαχανιασμένη από ενθουσιασμό) για το πόσο χαρούμενη νιώθει που έρχεται στην Ελλάδα.

Εννοείται πως ρωτάω πώς είναι να ηχογραφείς στο στούντιο με τον Ντέιβιντ Λιντς. «Είναι μαγεία, θα μπορούσα να μιλάω ώρες ατέλειωτες για αυτό. Από την πρώτη στιγμή σε κάνει να νιώθεις ωραία, άνετα. Εχοντας δει τις ταινίες του, ομολογώ πως δεν ήξερα τι να περιμένω».

Υπό τις οδηγίες του Λιντς, ο δίσκος απέκτησε καθαρά κινηματογραφικό χαρακτήρα.

«Πότε ήμουν μυστηριώδης, πότε πιο σκληρή, αλλού πιο ερωτική ή σκοτεινή» λέει η Κρίστα Μπελ. Αρκεί κανείς να δει το βίντεο του «Real Love» και θα το καταλάβει.

Με τον μουσικό και κινηματογραφιστή Ντατς Ρολ η Κρίστα έχει το δικό της συγκρότημα, τους Black Book Angel, με μια «ποπ νουάρ» ιδιοσυγκρασία. Το πρότζεκτ όμως που τρέχει τώρα είναι το «This Train». Μια λιντς-ική εμπειρία με μία από τις ωραιότερες φωνές σήμερα στη μουσική.