Μπορεί η επιστροφή της Φόρμουλα 1 στις ΗΠΑ (στην ολοκαίνουργια πίστα του Οστιν στο Τέξας) έπειτα από πέντε χρόνια να αναδείξει τον παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2012;

Γιατί όχι. Υπό την προϋπόθεση ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία του Φερνάντο Αλόνσο με 10 βαθμούς, θα δει την καρό σημαία μπροστά από τον αντίπαλό του. Αν ο Γερμανός τερματίσει πρώτος, ο Αλόνσο θα πρέπει να βρεθεί στην 5η θέση ή παρακάτω από αυτήν. Εφόσον ο Φέτελ βρεθεί στη δεύτερη θέση, ο Ισπανός πρέπει να είναι από την 9η θέση και κάτω, ενώ στην περίπτωση που ο οδηγός της Red Bull είναι τρίτος, ο Αλόνσο πρέπει να μείνει εκτός βαθμών.

Στην περίπτωση που ο Φερνάντο Αλόνσο τερματίσει πρώτος, ακόμη και αν ο Φέτελ μείνει εκτός βαθμολογούμενης 10άδας, η διαφορά τους θα διαμορφωθεί στους 15 βαθμούς υπέρ του Ισπανού, οπότε ο τίτλος θα κριθεί οριστικά την άλλη Κυριακή στη Βραζιλία. Το σιρκουί έχει μήκος 5,516 χλμ. και οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν 56 γύρους καλύπτοντας απόσταση 308,896 χλμ.

Η ουσία πάντως είναι ότι μέχρι προχθές, όταν πήραν μια πρώτη γεύση της πίστας, ομάδες, οδηγοί και μηχανικοί έκαναν ασκήσεις επί χάρτου με τη χρήση προσομοιωτών, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

Η πλέον ενδιαφέρουσα

Ο αμερικανός πιλότος Μάριο Αντρέτι χαρακτήρισε τη νέα πίστα στην πρωτεύουσα του Τέξας ως την «πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά στον κόσμο».