Η νίκη, έστω και σε ένα φιλικό ματς, είναι δείγμα του χαρακτήρα μιας ομάδας και συγχρόνως την καθιερώνει στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Πέρα όμως από τις καλές εντυπώσεις που κέρδισε η Εθνική χθες με το 1-0 εις βάρος της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο, το μεγάλο κέρδος έχει να κάνει με τους νέους παίκτες που έχρισε διεθνείς ο Φερνάντο Σάντος, τον Παναγιώτη Ταχτσίδη και τον Κώστα Σταφυλίδη.

Ο άσος της Ρόμα, μπορεί να μην είναι… Σαλπιγγίδης σε ό,τι αφορά την ταχύτητα, είναι όμως πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι οι πάσες του. Ο Σάντος ασφαλώς θα έτριβε τα χέρια του βλέποντας έναν παίκτη με μπαλιά-διαβήτη και μάλιστα τι μπαλιά; Ακόμη και 30 ή 40 μέτρων. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικό σε παιχνίδια στα οποία η Εθνική παίζει με αντεπιθέσεις, αφού άλλος έλληνας διεθνής που να κάνει κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει.

Ο Κώστας Σταφυλίδης, αν και ξεκίνησε με τρακ και ο διαιτητής τού χαρίστηκε στο πέναλτι που δεν καταλόγισε στην αρχή του ματς (χέρι στην περιοχή), στη συνέχεια πήρε τα πάνω του και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στην αριστερή πλευρά. Μπορεί στη συγκεκριμένη θέση ο Πορτογάλος να έχει τον Σπυρόπουλο και τον Τζαβέλλα, μια ακόμη επιλογή όμως αυξάνει τον ανταγωνισμό, κάτι που είναι προς όφελος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Από εκεί και πέρα η Εθνική έδειξε στοιχεία καταξιωμένης ομάδας, με σωστούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς, απροσπέλαστο κέντρο άμυνας (Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος) και έναν γκολκίπερ, τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος έχει βαλθεί να τελειώσει τον μύθο του Νικοπολίδη. Τέλος, ο Χοσέ Χολέβας έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στην Εθνική σε ρόλο αριστερού χαφ, πετυχαίνοντας και το γκολ της νίκης (29′).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φορντ, Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν (33′ Αντριους), ΜακΚάρθι (70′ Μέιλερ), ΜακKλίν, Μπρέιντι (60′ Χούλαχαν), Κοξ (60′ Κίοξ), Λονγκ (46′ Ντόιλ).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (60′ Μανιάτης), Σταφυλίδης (82′ Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χολέβας (46′ Φορτούνης), Νίνης (60′ Βύντρα), Σαμαράς (46′ Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46′ Αθανασιάδης).