Ο φορ του ΠΑΟΚ έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις πιο σημαντικές επιτυχίες της Εθνικής τα τελευταία χρόνια. Πέτυχε το γκολ στην Ντόνμπας Αρίνα του Ντόνετσκ (18/11/2009) που έδωσε στην Εθνική το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2010 (Ουκρανία – Ελλάδα 0-1).

Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, πέτυχε το πρώτο γκολ της Εθνικής σε τελική φάση Μουντιάλ βάζοντας συγχρόνως τη σφραγίδα του στην πρώτη νίκη της ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο (Νιγηρία – Ελλάδα 1-2).

Στο Euro του περασμένου καλοκαιριού, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης στη Βαρσοβία (Πολωνία – Ελλάδα 1-1). Ο Σαλπιγγίδης καθάρισε στην επίθεση και ο Ορέστης Καρνέζης στην άμυνα, για να φθάσει η Εθνική στη νίκη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ ήταν φύλακας άγγελος.

Οσον αφορά την εικόνα της εθνικής ομάδας; Μία λέξη αρκεί για να την περιγράψεις: κακή.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Μπρέζνανικ, Σκρτελ, Σαλάτα, Κούσκα (82′ Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σάπαρα, Στοχ (69′ Βάις), Χάμσικ, Ντούρις (73′ Χολόσκο).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (76′ Φωτάκης), Τζιόλης, Νίνης (66′ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης,, Σαμαράς Γκέκας (59′ Μήτρογλου).

Σλοβακία – Ελλάδα 0-1