Την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Πανακρωτηριακού πραγματοποίησε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός «Πίου» Ιζουάνα Ζοέλ Ανίνο. Ο 34χρονος Νιγηριανός, ο οποίος έγινε γνωστός από τις αθλητικές του επιδόσεις στη διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας, υπέγραψε και προπονήθηκε με τη νέα του ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία Χανίων. Η θέση του είναι δεξί χαφ και με την έκδοση του δελτίου του θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στους αγώνες και θα ενταχθεί κανονικά στην ομάδα την Δευτέρα.

«Ο Ζοέλ είναι καταπληκτικό παιδί. Εκανε την Πέμπτη την πρώτη του προπόνηση. Οι συμπαίκτες του ενθουσιάστηκαν μαζί του», δηλώνει ο Γιώργος Ντενεκετζής, παράγοντας της ομάδας του Πανακρωτηριακού.

Αλλωστε, αυτός ήταν και ο άνθρωπος που έφερε τον Πίου στα Χανιά. «Είμαστε νέα ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα. Θέλαμε, λοιπόν, καλούς ποδοσφαιριστές. Προσωπικά είχα μια γνωριμία με κάποιους συγγενείς του και το καλοκαίρι τον γνώρισα και τον ίδιο», προσθέτει.

Ο 34χρονος είχε έλθει πριν από 12 χρόνια στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο! Ξένος μάνατζερ τον έφερε στη χώρα μας από τη Νιγηρία, προκειμένου να τον εντάξει σε ομάδα με την οποία τότε μάλιστα είχε υπογράψει και συμβόλαιο. Ωστόσο ύστερα από σοβαρό τραυματισμό στην προπόνηση, ο Ζοέλ έχασε την ευκαιρία για ποδοσφαιρική καριέρα.