Η Ενωση μετά και τη χθεσινή ήττα βυθίστηκε στην τελευταία θέση μαζί με την Κέρκυρα με συγκομιδή ενός μόλις βαθμού.

Ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι στο 16′ από ανατροπή του Κορδέρο με το οποίο ο Σίσιτς άνοιξε το σκορ (1-0) και εκτέλεσε το δεύτερο πέναλτι στο 42′ που έκανε ο Αρκούδας στον Σίσιτς (2-0).

Είπαμε ότι η νίκη του ΟΦΗ ήταν πανάξια, αφού ακόμη και όταν η ΑΕΚ έπαιξε στο δεύτερο μέρος στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους, οι παίκτες του Αναστόπουλου ήταν εκείνοι που έχασαν τις σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά ο Αραμπατζής ήταν χθες σε μεγάλη μέρα. Σε τρεις περιπτώσεις (58′, 73′, 75′) κατάφερε να αποκρούσει σουτ των Σίσιτς, Καπουράνη, Σίσιτς αντίστοιχα και να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο με τον Σίσιτς να κάνει ό,τι θέλει τους αμυντικούς της Ενωσης. Ο Βαγγέλης Βλάχος πάλεψε με εσωτερικές αλλαγές να τον αντιμετωπίσει, αλλά οι παίκτες του δεν τα κατάφεραν. Τα παιδαριώδη λάθη των παικτών του έφεραν τους γηπεδούχους μπροστά με δύο γκολ στο παιχνίδι. Ηταν φανερό ότι το άγχος των πιτσιρικάδων δεν μπορούσε να υπερκεραστεί εύκολα και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Παρ’ όλ’ αυτά η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει σε κρίσιμο σημείο (43′) το σκορ, με απίστευτο τακουνάκι του Φουρτάδο, ύστερα από σουτ του Κατίδη, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας (2-1).

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ΑΕΚ μόνιμα εγκατεστημένη στην περιοχή του ΟΦΗ. Είχε την υπεροχή, οι νεαροί παίκτες της είχαν τη διάθεση, προσπάθησαν, αλλά όπως είπαμε οι παίκτες του Αναστόπουλου ήταν εκείνοι που έχασαν τις σημαντικές ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη πλέον θέση και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φύγει από τις τελευταίες θέσεις. Ο ΟΦΗ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του.

Ο διαιτητής Θάνος από τα Γρεβενά ήταν σωστός στις αποφάσεις του. Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Παπάζογλου, Φουρτάδο, Μονιάκη, Χαριτωνίδη, Γουναρίδη.

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (84′ Λαμπρόπουλος), Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (57′ Καπουράνης), Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης (87′ Κουρδάκης), Σόουζα, Σίσιτς.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο (46′ Γκερέιρο), Κατίδης, Ρίκκα, Φουρτάδο, Φούντας (46′ Κατσικοκέρης, 75′ Νικολιάς), Αρκούδας, Γροντής, Κουτρουμπής.