«Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης "όνειρο ήταν" την λησμονήσαμε.Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;»

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποίησε ότι θέτει τον κ. Νικολόπουλο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γ. Τραγάκη, παραπέμπει το πρώην υφυπουργό στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Η απάντηση του Νικολόπουλου

«Το tweet ήταν μόνο η αφορμή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά την απόφαση για αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ. Ο βουλευτής Αχαΐας επιμένει σε όσα ανέφερε στην επίμαχη ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο και κάνει λόγο για ανακολουθία έργων και πράξεων της κυβέρνησης. Παράλληλα συνδέει τη διαγραφή του και με την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ.

«Έγινα δυσάρεστος όταν με κάθε τρόπο τόνιζα πως η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα στη βάση της ΝΔ για τη "νέα πραγματικότητα" και ακόμα περισσότερο, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Γραμματέας του κόμματος, υπερασπιζόμενος την επίσης έντιμη και ξεκάθαρη πρόταση, η βάση της ΝΔ και το ανώτατο πολιτικό της όργανο να αποφασίσει για τη στροφή πολιτικής, που αυταπόδεκτα πλέον έχει κάνει η κυβέρνηση έναντι του μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δισέλιδη δήλωσή του.

Σημειώνει ακόμη ότι «ο λαός είναι εκείνος που εκλέγει και διαγράφει» και αφού δηλώνει πως στο πειθαρχικό του κόμματος θα υποστηρίξει τις ίδιες απόψεις, ανακοινώνει πως αν δεν διαγραφεί θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος Γραμματέας της ΚΕ με την ίδια πρόταση και την ίδια λογική.

«Εγώ θα είμαι εδώ. Για άλλους δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά», λέει στο τέλος της δήλωσής του, αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από