Με αριστοτεχνικό τρόπο μέλη συμμορίας επαγγελματιών ληστών εισέβαλαν και λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο στο Σούνιο. Η κινηματογραφική ληστεία της συμμορίας στο – φυλασσόμενο από ιδιωτική ασφάλεια – πεντάστερο ξενοδοχείο Cape Sounio, που βρίσκεται στο 67ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, εκτυλίχθηκε προχθές στις 9.30 το βράδυ. Τα καταστήματα τα οποία στεγάζονται στο ξενοδοχείο – οι εγκαταστάσεις του εκτείνονται σε μεγάλη έκταση – ήταν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες-πελάτες και προσκεκλημένους.

Στη ληστεία μετείχαν τρία μέλη της συμμορίας. Οι δύο εφοδιασμένοι με πιστόλι και Καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και ο τρίτος περίμενε έξω από την είσοδο των εγκαταστάσεων σε ένα τζιπ, που όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο. Πριν φύγουν προκάλεσαν αναστάτωση πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα.

Οι δύο ληστές μπήκαν στο ξενοδοχείο σαν να ήταν πελάτες και κατευθύνθηκαν στο κιόσκι όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο του πολυτελούς ξενοδοχείου. Αρχικά επιτέθηκαν σε υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης τον οποίο ακινητοποίησαν πριν εκείνος προλάβει να αντιδράσει. Προηγουμένως είχαν φορέσει κουκούλες για να καλύψουν από τις κάμερες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Με το Καλάσνικοφ και το πιστόλι απείλησαν τον υπάλληλο και άδειασαν τις προθήκες με κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Φεύγοντας πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά στον αέρα και στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας. Ο χώρος δεξιώσεων, όπου την ώρα εκείνη γινόταν δεξίωση, βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από το κιόσκι του κοσμηματοπωλείου. Αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ καρέ το υλικό που έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου προκειμένου να απομονώσουν σκηνές με τους δράστες.