Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, οι απολύσεις, η κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαθλιώνουν τους πολίτες και καταστρέφουν τις δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται για πολλοστή φορά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως «τα τρία κόμματα που προεκλογικά αναμασούσαν τα περί αναδιαπραγμάτευσης, τώρα με θράσος μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη στις περικοπές που σχεδιάζουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε μια πολιτική που αφαιμάζει οικονομικά τους ασθενέστερους, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας, που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία. Υπάρχει μόνο η δογματική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει την Ελλάδα και αποδομεί την Ευρώπη».

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει πως «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής, βασισμένη στους άξονες της ανάπτυξης, της προστασίας των ασθενέστερων, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της στήριξης της εργασίας, της αναδιανομής του πλούτου».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Κυβέρνηση των προθύμων»

Δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση αφού υπέστειλε άρον άρον την σημαία της διαπραγμάτευσης, τώρα πια, υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις της τρόικα, παρουσιάζεται έτοιμη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως όλοι πια

γνωρίζουν αλλά οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία.

Η κυβέρνηση των προθύμων είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό διότι, αποδεχόμενη πλήρως ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, χωρίς να το επισημαίνει στους απαιτητικούς πιστωτές μας, τους προσφέρει μια πρώτης τάξεως προσχηματική δικαιολογία για να θυσιάσουν την Ελλάδα οδηγώντας την εκτός ευρώ».