Ενθουσιάστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με την «γκεστ σταρ» εμφάνισή της, δίπλα στον Τζέιμς Μποντ, όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους πηγές από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η ταινία μικρού μήκους που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο συγκέντρωσε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας αφού η βασίλισσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά μαζί με τον εκλεκτό της – σύμφωνα με τα μυθιστορήματα του Ιαν Φλέμινγκ – πράκτορα, τον οποίον στις πρόσφατες ταινίες ενσαρκώνει ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές της τελετής, με κυρίαρχο στοιχείο το μοναδικό και αυτοσαρκαστικό χιούμορ των Άγγλων.

«Προσεγγίσαμε το παλάτι, ρωτήσαμε αν ενδιαφέρεται και η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολευθήκαμε να την πείσουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (LOCOG) όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο η βασίλισσα αποδέχθηκε για πρώτη φορά έναν ρόλο «cameo».

Μπορεί ο θρυλικός πράκτωρ 007 να είναι πάντα «Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», όμως ούτε ο Φλέμινγκ δεν είχε φανταστεί μια βραδιά σαν κι αυτήν της 27ης Ιουλίου 2012.

Το Σάββατο, η 86χρονη μονάρχης πήγε στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου συναντήθηκε με αθλητές της βρετανικής ομάδας και στη συνέχεια, παρακολούθησε αγωνίσματα της κολύμβησης.