Αποκυήματα της φαντασίας του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος «μέσα από ένα λιβελογράφημα επιχείρησε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα με στόχο να ελαφρύνει τη δική του θέση», χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης την απολογία του εξαδέλφου τού Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης αντεπιτέθηκε σε δύο ταμπλό καταθέτοντας εναντίον του Νίκου Ζήγρα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, αλλά και αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς του, διεκδικώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη, δηλώνοντας την πρόθεσή του το ποσό που θα του επιδικαστεί να το διαθέσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μέσα σε 16 δακτυλογραφημένες σελίδες οι πληρεξούσιες δικηγόροι του πρώην υπουργού της Κύπρου Ελίζα Βόζεμπεργκ και Ναταλί Γιαννουλίδου περιγράφουν τα ποινικά αδικήματα που ο εντολέας τους χρεώνει στον Νίκο Ζήγρα.

Αφορμή αποτέλεσαν οι ισχυρισμοί του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο οποίος απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ντ. Μιχαηλίδη στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος μέσα σε βαλίτσες προερχόμενο από τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο πρώην υπουργός Ντ. Μιχαηλίδης, επιστρέφοντας στον συκοφάντη του – όπως χαρακτηρίζει τον αντίδικό του – όσα ψευδή ισχυρίστηκε, αναφέρει ότι «ουδέποτε συμμετείχα σε οιασδήποτε μορφής εταιρεία, εξωχώρια ή άλλη. Ουδέποτε υπήρξε ανάληψη χρηματικού ποσού κατ’ εντολή του Ακη Τσοχατζόπουλου».