Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, τα ιστορικά ιταλικά στούντιο της Τσινετσιτά τυλίχτηκαν στις φλόγες. Στάχτες είναι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι του Studio 5 και η πιθανότητα εμπρησμού είναι εξαιρετικά πιθανή, σύμφωνα με τις Αρχές.
«Ούτως η άλλως ήθελαν να μας εξαφανίσουν», λένε οι απεργοί της Τσινετσιτά. Γιατί βλέπετε, τις μέρες αυτές, οι 220 εργαζόμενοι της Τσινετσιτά συνέχιζαν την απεργιακή τους κινητοποίηση κατά του σχεδίου - οριστικής, πέρα από τη φωτιά - εξαφάνισης των κινηματογραφικών στούντιο.
Το 2007, μια άλλη πυρκαγιά κατέστρεψε ένα υπόστεγο εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου φυλάσσονταν διάφορα σκηνικά για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Ρώμη».
Εκείνη τη βραδιά λένε πως οι φλόγες έφταναν σε ύψος μέχρι και τα 40 μέτρα. Οπως και τότε, έτσι και τώρα οι φλόγες τα έβαλαν με την πολιτιστική κληρονομιά της Τσινετσιτά, σε μια Ιταλία που βυθίζεται στην οικονομική κρίση και κόβει και τα κονδύλια για τον πολιτισμό. Γιατί στα Studio 5 που «έσκασε» η πυρκαγιά γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της «Ντόλτσε Βίτα» του Φεντερίκο Φελίνι, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Ανίτα Εκμπεργκ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από