Με πολεμικές ανακοινώσεις, διαβήματα διαμαρτυρίας στους συναρμόδιους υπουργούς και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και παρουσία αντιπροσωπειών τους στη Χαλυβουργία, αντέδρασαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τη δικαστική απόφαση, με την οποία έχει κριθεί παράνομη η απεργία. Στην ίδια όχθη με τα δύο κόμματα της Αριστεράς βρέθηκε και η Χρυσή Αυγή, που και τους προηγούμενους μήνες είχε δώσει το «παρών» στη Χαλυβουργία.

«Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ που πρωτοστατούσε διά του ΠΑΜΕ στην απεργία έκανε λόγο για γκανγκστερική επιχείρηση. Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί εννέα μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, σχολίασε ότι «το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευθούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις με τη συμπεριφορά τους να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας».