Επειτα από έντονες κυβερνητικές πιέσεις η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποφάσισε να δώσει χρόνο λίγων ημερών για να συνεχιστούν οι διαπραγματευτικές προσπάθειες και δεσμεύτηκε να μην καταθέσει αίτημα για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας του Ασπροπύργου.
«Κατανοούμε τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την ελληνική οικονομία. Επίσης, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους εργαζομένους που θέλουν να εργαστούν αλλά δεν τους αφήνουν.
Μακάρι οι πρωτοβουλίες που θα λάβουν οι φορείς της κυβέρνησης να φέρουν τις επόμενες ημέρες αποτέλεσμα», ανέφεραν στελέχη της εταιρείας εξηγώντας την απόφασή τους να μην καταθέσουν ακόμη αίτημα για ομαδικές απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία που κήρυξε το σωματείο διαρκεί εννέα μήνες. Στο διάστημα αυτό η διοίκηση έχει απολύσει 120 εργαζομένους επί συνόλου 360.
Η εταιρεία θέλει να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αλλά το σωματείο για να λήξει την απεργία ζητεί την επαναπρόσληψη του συνόλου των απολυθέντων. Σε αυτό όμως η διοίκηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη καθώς, όπως υποστηρίζει, οι παραγγελίες του εργοστασίου λόγω της ύφεσης δεν μπορούν να συντηρήσουν τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
Εν τω μεταξύ, 100 από τους εργαζομένους, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν και έχουν εναντιωθεί στην απεργία, με επιστολή τους στον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά Δ. Στρατούλη τον καλούν να πάρει συγκεκριμένη θέση για την κατάληψη του εργοστασίου. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη περί απεργοσπαστικών μηχανισμών, αν και η απεργία έχει χαρακτηριστεί παράνομη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από