Τέτοιες ημέρες η Φλόρενς Τζόινερ διεκδικούσε χρυσά μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου με την ασύλληπτη ταχύτητά της. Η κόρη της Μαίρη είναι κοντά και αυτή σε ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά στο τραγούδι!

Η νεαρή Τζόινερ έφθασε έως τα ημιτελικά του γνωστού αμερικανικού διαγωνισμού «America’s Got Talent» («Αμερική έχεις ταλέντο») και στοχεύει να κάνει καριέρα τραγουδίστριας.

Η ιπτάμενη Φλο-Τζο είχε αφήσει εποχή τόσο για την ταχύτητά της (ακατάρριπτα παραμένουν ακόμη τα παγκόσμια ρεκόρ της στα 100 μ. και 200 μ.) όσο φυσικά και για τα εκπληκτικά μακριά νύχια της, βαμμένα με διάφορα χρώματα που προκαλούσαν τον θαυμασμό.

Δυστυχώς ο πρόωρος θάνατός της από επιληπτικό επεισόδιο στον ύπνο της το 1998, σε ηλικία μόλις 38 ετών, είχε προκαλέσει σοκ. Υπήρξε τριπλά χρυσή ολυμπιονίκης στη Σεούλ το 1988 (νικήτρια στα 100 μ., 200 μ. και 4Χ100 μ.) και ασημένια στα 100 μ. στο Λος Αντζελες το 1984.

Η Μαίρη Τζόινερ ήταν μόλις 8 χρόνων όταν έχασε τη μητέρα της, την οποία είχε προσπαθήσει από μικρή ηλικία να μιμηθεί ασχολούμενη με πολλά σπορ – γυμναστική, καταδύσεις, φυσικά στίβο και τραμπολίνο -, χωρίς όμως επιτυχία. Το κορίτσι δεν είχε κλίση στα σπορ αλλά στη μουσική: είχε μάθει πιάνο από 3 χρόνων και βιολί μόλις στα 9 της και μάλιστα μόνο με ακουστικά ερεθίσματα.

Το πάθος της ήταν πάντα η μουσική και ο χορός και η μητέρα της το ήξερε, αλλά την ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Τελικά η μικρή Μαίρη μεγάλωσε και όχι μόνο ασχολήθηκε με το τραγούδι, αλλά είναι και συνθέτρια μουσικών ασμάτων, όπως και μουσική παραγωγός.

Ως επίδοξη τραγουδίστρια, η Μαίρη Τζόινερ (που έχει συνθέσει και τραγουδήσει μπαλάντα αφιερωμένη στη μνήμη της μητέρας της) από το γυμνάσιο είχε αρχίσει να συμμετέχει σε πολλούς αντίστοιχους διαγωνισμούς και talent shows τραγουδιού και χορού, ενώ όταν ήταν στο κολέγιο συμμετείχε πάντα στις εκδηλώσεις που απαιτούσαν τραγούδι.

Είναι ήδη μέλος στο γκρουπ Lawim που έχει σχέση με τις γυναίκες τους Λος Αντζελες που ασχολούνται με τη μουσική. Το όνειρό της είναι να κάνει διεθνή καριέρα και να μοιραστεί τη μουσική της με όλον τον κόσμο. Δίπλα της πάντα ο πατέρας της και προπονητής της μητέρας της παλαιότερα, ο Αλ Τζόινερ.