Μια πεντάδα νιάτα στο κατώφλι της Εθνικής Ανδρών.

Αυτό βεβαίως θα συμβεί κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη και πιο καταλυτική, είναι να πάρουν ευκαιρίες με τις ομάδες τους. Να βάλουν παιχνίδια στα πόδια τους και φυσικά να συνεχίσουν την ανοδική πορεία που βάσει ταλέντου και αγωνιστικών πεπραγμένων μέχρι σήμερα δείχνουν πως μπορούν να έχουν.

Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην εθνική ομάδα μέσα στην επόμενη σεζόν.

Ο Κώστας Σταφυλίδης είναι ένας δυναμικός, γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατό σουτ και εξαιρετικές εκτελέσεις στα στημένα, αριστερός μπακ. Στη συγκεκριμένη θέση ο Σάντος έχει τους Τζαβέλα και Χολέμπας, όμως στη διάρκεια πρωταθλήματος κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη. Για τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό ένα είναι το βέβαιο. Οτι στην ΑΕΚ της επόμενης σεζόν θα είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος. Στην Εθνική όμως υπάρχουν οι Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μαλεζάς καθώς και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ο οποίος θα επανέλθει στην ενεργό δράση την επόμενη χρονιά (2013). Αυτό όμως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο νεαρός να πάρει την ευκαιρία του σε κάποιο φιλικό παιχνίδι.

Σε σχέση με τους δύο προηγούμενους, για τον Γιώργο Κατίδη οι συνθήκες ίσως είναι πιο ευοίωνες. Κι αυτό με βάση το γεγονός ότι η μεσαία γραμμή αποτελεί αχίλλειο πτέρνα για την Εθνική Ανδρών, ενώ δύο από τα βασικά της στελέχη στον τομέα της οργάνωσης του παιχνιδιού, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους.

Ο Κατίδης, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο δοκιμάστηκε από την Εβερτον, ψηφίστηκε στους 10 καλύτερους παίκτες του τουρνουά που έγινε στην Εσθονία και φυσικά βρίσκεται στα υπόψη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής.

«Ο ελληνας αρχηγός σκόραρε τρεις φορές στα τελικά, δύο εκ των οποίων στο καθοριστικό παιχνίδι της φάσης των ομίλων με την Πορτογαλία, μέσω του οποίου οι φιναλίστ του 2007 προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη στον ημιτελικό με την Αγγλία, όταν η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες», ανέφερε χτες στην ιστοσελίδα της η UEFA για τον νεαρό επιτελικό μέσο του Αρη.

Στο ίδιο αφιέρωμα, η UEFA έχει συμπεριλάβει και τον Κώστα Σταφυλίδη. «Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ δεν ήταν στην ήττα της πρεμιέρας από την Ισπανία λόγω τιμωρίας, αλλά απέδειξε πως άξιζε που γύρισε. Είναι ένας επιθετικός μπακ που προκαλούσε ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες με τις πολύ καλές σέντρες του και τα στημένα του».

Ο Γιαννιώτας είναι ένας επίσης χρήσιμος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει άμεσα την Εθνική Ανδρών στην επίθεση, με δεδομένο ότι ίσως είναι από τους πιο ώριμους παίκτες αυτής της Εθνικής Νέων. Τα ίδια ισχύουν και για τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος έχει ήδη μια συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών.