Ουσιαστικά από σήμερα ξεκινά το μοντάρισμα της ομάδας του ΠΑΟΚ, αφού οι Σαλπιγγίδης και Μαλεζάς έφτασαν χθες στην Ολλανδία, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και ο Σταφυλίδης. Ο Φωτάκης, λόγω της επέμβασης στο μάτι στην οποία έχει υποβληθεί, δεν θα ταξιδέψει στην Ολλανδία. Ετσι ο Γιώργος Δώνης από σήμερα θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, πλην αυτών που αναμένεται να αποκτηθούν, αν αποκτηθούν κάποιοι, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Παράλληλα, η UEFA καθυστερεί να εκδώσει απόφαση για τον φάκελο του ΠΑΟΚ και μοιραία η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι συγκρατημένη όσον αφορά όποιες μεταγραφικές κινήσεις ετοιμάζει, αφού δεν θα ήταν καλό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να υπάρχουν χρέη προς τρίτους και να γίνονται μεταγραφές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος (πέρα από την οικονομική στενότητα) που ο ΠΑΟΚ ψάχνει κυρίως δανεικούς παίκτες και κάποιους φθηνούς ελεύθερους.

Στο αυριανό φιλικό με αντίπαλο την Τσβόλε ο Γιώργος Δώνης θα έχει την ευκαιρία να κάνει ουσιαστικά το πρώτο τεστ με όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αν και οι Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης και Σταφυλίδης είναι λογικό να είναι ακόμη εκτός κλίματος. Στη χθεσινή προπόνηση μάλιστα, αν και έγινε εσωτερικό δίτερμα, οι Σαλπιγγίδης και Μαλεζάς δεν πήραν μέρος, παρά ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Εξάλλου και οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για δύο ποδοσφαιριστές που απείχαν αρκετό καιρό από τις προπονήσεις, αφού χθες το απόγευμα στο Αρνεμ έβρεχε καταρρακτωδώς.

Οσον αφορά την κλήρωση του Πρωταθλήματος, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, λέγοντας: «Από τη στιγμή που δεν έχουμε τρία – τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι στην αρχή του Πρωταθλήματος, δεν με απασχολεί τόσο η σειρά των αγώνων».