«Διατυπώσαμε έναν έντονα αυτοκριτικό λόγο ως θεμέλιο μιας νέας σχέσης αλήθειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνική βάση της παράταξης» είπε μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει όμως με νόημα: «Σε ατομικό επίπεδο φοβούμαι ότι δεν έχει γίνει από όλους εκείνους που είχαμε συμμετοχή στα πράγματα η αναγκαία αξιολόγηση της δημόσιας διαδρομής μας τα τελευταία χρόνια».
Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε τη σκέψη του και συμπλήρωσε: «Αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό ορισμένες συμπεριφορές που δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια της παράταξης να σταθεί και να ανασυσταθεί υπό εξαιρετικά δύσκολες και πιεστικές συνθήκες».
Παρ' όλα αυτά, απηύθυνε ακόμη μία φορά πρόσκληση συμμετοχής: «Είμαι προσωπικά πολύ υπομονετικός. Τους θέλω όλους δίπλα μου. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και ουσιαστική. Σέβομαι τις προσωπικές ευαισθησίες, κυρίως την προσωπικότητα και την αυτοεκτίμηση κάθε στελέχους, παλαιότερου ή νεότερου, για τον ρόλο που κατά τη γνώμη του πρέπει να έχει». Και συμπλήρωσε με νόημα ότι αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι «κι εμείς κατανοούμε τις ευαισθησίες, τις επιλογές και τις προσδοκίες της κοινωνίας».
Από την εισήγηση Βενιζέλου δεν έλειψε και η αυτοκριτική για τη σύνθεση των νέων (προσωρινών) οργάνων. «Καμία σύνθεση δεν μπορεί να είναι άριστη κατά τη γνώμη όλων» σχολίασε με την επισήμανση ότι η συγκρότηση των οργάνων ενός σύγχρονου προοδευτικού κόμματος μπορεί να γίνει μόνο με τη δημοκρατική τους ανάδειξη, την εκλογή τους.
Επίσης αναλύοντας τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τα στελέχη που τα συγκροτούν είπε ότι «έχουν αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα για κατηγορίες στελεχών που κατά την κρίση μου πρέπει να εκπροσωπούνται ειδικά αυτήν την περίοδο». Τόνισε δε ότι η πολιτική και η οργανωτική γραμματεία θα κατακτήσουν τη συλλογική τους νομιμοποίηση μέσα από τη δουλειά και το ύφος τους.
n Πιο κοντά στην κοινωνία θέλει να φέρει το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος και γι' αυτόν τον λόγο κάλεσε χθες στην Ιπποκράτους τους προέδρους των μεγάλων συνδικαλιστικών αλλά και κοινωνικών φορέων για να τους ζητήσει να στηρίξουν την προσπάθεια ανασύστασης του Κινήματος στους χώρους που εκπροσωπούν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΓΕΣΑΣΕ, του Οικονομικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου που κινούνται πολιτικά κοντά στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης.
«Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν διαχυθεί σχεδόν σε όλα τα κόμματα. Από τη Νέα Δημοκρατία έως και το ΚΚΕ» φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων να λειτουργήσουν ως μεσολαβητές στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και πολιτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από