1 Τι θα έλεγε το συμπαθές τετράποδο της φωτογραφίας αν είχε λαλιά; Αυτό που λέμε όλοι μας, ημέρες τώρα: «Ζέστη, πολλή ζέστη». Και καλά να είσαι σε ένα νησάκι, μια παραλία, τέλος πάντων. Αλλά να είσαι στην πόλη, και να μετακινείσαι και να δουλεύεις (αυτό από μόνο του καλό είναι, ας μην παρεξηγούμαστε) και να νομίζεις ότι έχουμε γίνει Αφρική (εντύπωση που εντείνεται στην Ελλάδα από πολλές ακόμη παραμέτρους και πραγματικότητες της όμορφης καθημερινότητάς μας), δεν αντέχεται.

2 Ζέστη κάνει και στην Ισπανία. Αλλά δεν τραβάνε γι’ αυτό τα μαλλιά τους οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές που βλέπετε. Περισσότερο τους «καίνε» (αυτούς και εκατομμύρια ακόμα Ισπανούς) τα μέτρα λιτότητας ύψους 65 δισ. ευρώ, με ορίζοντα δυόμισι ετών, που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο συντηρητικός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Πήρε, λέει, πίσω τις περισσότερες προεκλογικές υποσχέσεις του. Αυτό πια είναι από τα ανήκουστα, πρώτη φορά… ξανασυμβαίνει. Την ειρωνεία συγχωρήστε την, είναι λόγω ζέστης.

3 Εκεί, πάλι, δεν έκανε ζέστη, έβρεχε. Κατά τα λοιπά, Ντέιβιντ Κάμερον και Φρανσουά Ολάντ έκαναν στην Ντάουνινγκ Στριτ το παν για να δείξουν ότι δεν υπάρχει ψύχος μεταξύ τους – το τι αστειάκια ακούστηκαν για το κόκκινο χαλί που έταξε ο βρετανός Πρωθυπουργός στις γαλλικές εταιρείες που θέλουν να γλιτώσουν από την υψηλή φορολογία στη χώρα τους, δεν λέγεται. Τελικά, οι δυο τους συμφώνησαν αυτό που βλέπετε: να πάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί.

4 Αιγυπτιακά μαχητικά «ζωγραφίζουν» μια καρδιά στον ουρανό του Καΐρου παρουσία (κάτω στο έδαφος, δεν φαίνεται) του αιγύπτιου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Αλλά το κλίμα στη χώρα του Νείλου (και της Επανάστασης του Νείλου) δεν είναι ακριβώς αγαπησιάρικο. Ο νέος, ισλαμιστής, Πρόεδρος και η παλαιά φρουρά των στρατηγών που διοικούσαν (διοικούν) την Αίγυπτο από τότε που έπεσε ο Χόσνι Μουμπάρακ επιδίδονται επί του παρόντος σε ένα μπρα ντε φερ που προαναγγέλλεται και περίπλοκο και μακράς διαρκείας.

5 Η «ευγενής» χειρονομία της μούντζας είναι άγνωστη στις ΗΠΑ, αλλά μεταφορικά μιλώντας ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών εισέπραξε μπόλικα φάσκελα την Τετάρτη στο Χιούστον. Απέναντί του, βλέπετε, είχε μέλη της Εθνικής Ενωσης για την Ευημερία των Αφροαμερικανών και η τελευταία έχει τον Ομπάμα κορόνα στο κεφάλι της. Ο Μιτ Ρόμνεϊ αποδοκιμάστηκε επανειλημμένως και όταν υποσχέθηκε να καταργήσει τη μεταρρύθμιση Υγείας του Ομπάμα και όταν κόμπασε ότι αυτός θα κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς.

6 Ωρα… να φεύγουμε; Αυτό έλειπε, νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός να εγκαταλείπει τα όπλα. Ωρα να τα πούμε με την τρόικα; Μας τα είπε εκείνη, σχεδόν αποκλειστικά από την ανάποδη. Ωρα να λύσουμε τις διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ίσως; Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ήδη αντιληφθεί ότι πιο εύκολα θα πείσει τους «έξω» να μας διαγράψουν όλο το χρέος. Ωρα για τις προγραμματικές δηλώσεις μήπως; Αυτό. Ηρθε και πέρασε. Ασχετο,

ο καύσων πότε θα πάει καλιά του;