Στις αρχές Μαρτίου εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω πνευμονικής εμβολής και το απόγευμα του Σαββάτου πανηγύρισε τον θρίαμβό της στο Γουίμπλεντον. Τέσσερις μήνες χωρίζουν την τραγωδία από την αποθέωση στη ζωή τής Σερένα Ουίλιαμς, τέσσερις μήνες που θα μείνουν αξέχαστοι στην αμερικανίδα τενίστρια που ύστερα από δύο χρόνια κατέκτησε ξανά έναν τίτλο Grand Slam.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Πριν από μερικούς μήνες ήμουν στο νοσοκομείο. Τώρα είμαι εδώ και άξιζαν όλη η υπομονή και η σκληρή δουλειά. Δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ, πρέπει να συνεχίζεις να παλεύεις», ήταν τα πρώτα λόγια της 31χρονης που επικράτησε με 2-1 σετ (6-1, 5-7, 6-2) της Πολωνής Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Νο 3) και κατέκτησε το πέμπτο τρόπαιό της στις επτά φορές που έχει συμμετάσχει σε τελικό Γουίμπλεντον (2002, 2003, 2009 και 2010 οι προηγούμενοι τίτλοι της) ισοφαρίζοντας τα τρόπαια της αδελφής της, Βένους, στο τουρνουά του Λονδίνου.

Με δυνάμεις που έμοιαζαν να προέρχονται από την περιπέτεια της υγείας της, η Ουίλιαμς μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στον τελικό. Με συνοπτικές διαδικασίες νίκησε το πρώτο σετ (6-1) και έκανε επίδειξη ψυχικών αποθεμάτων στο τρίτο σετ κι όταν όλοι νόμιζαν ότι το momentum του τελικού είχε περάσει στα χέρια της Ραντβάνσκα. Η Πολωνή είχε ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ, παρότι είχε βρεθεί να χάνει 2-4 στο δεύτερο σετ. Στο τρίτο και τελευταίο προηγήθηκε της Αμερικανίδας με 2-1, αλλά στο τέταρτο σετ η Ουίλιαμς έβγαλε στο κορτ όλους τους… άσους της! Στην κυριολεξία! Σε 49» πήρε το γκέιμ σημειώνοντας μόνο άσους και τσάκισε την αυτοπεποίθηση της αντιπάλου της!