«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του το περασμένο Σάββατο με την τρόικα. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε συνολική και όχι step by step επανεξέταση του προγράμματος της δανειακής σύμβασης, επισημαίνοντας συγχρόνως πως ό,τι συμφωνηθεί θα πρέπει να έχει ως κριτήριο εφαρμογής τους δείκτες της ύφεσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τουλάχιστον για μία τριετία και, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ιπποκράτους, επέμεινε στην εφαρμογή «ενός επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής προκειμένου τα επιμέρους βήματα να παραπέμπουν σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της τρόικας περισσότερο άκουγαν και ρωτούσαν, αποφεύγοντας να πάρουν θέση έχοντας απέναντί τους τον Βαγγέλη Βενιζέλο και επίσης τους εισηγητές Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Πάρη Κουκουλόπουλο.

«Συζητούσατε με τον ΣΕΒ». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα παράτασης του προγράμματος. Μάλιστα, ο Πολ Τόμσεν έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτή την προοπτική και ζήτησε διευκρινίσεις για το πώς θα λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης εάν υπάρξει τέτοια συμφωνία. Επίσης, οι εκπρόσωποι της τρόικας έδειξαν ενδιαφέρον για τις εργασιακές σχέσεις και ρώτησαν εάν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τούς είπε ότι η κόκκινη γραμμή στα εργασιακά είναι η μετενέργεια, ζητώντας ξεκάθαρα να υπάρξει επιστροφή στο πρότερο καθεστώς. «Στα εργασιακά θέλουμε να ισχύει ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε, ενώ σε κάποια αποστροφή του λόγου φέρεται να σχολίασε «εσείς όμως άλλα συζητούσατε με τον ΣΕΒ».