Προβληματισμό ως προς την «ταυτότητα» των τριών δραστών προκαλεί η ένοπλη επίθεση με πιστόλι και χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών περιπολικού που διαδραματίστηκε χθες στις 4.20 τα ξημερώματα στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Η σφοδρότητα της επίθεσης, ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι δράστες, πυροβολώντας και ρίχνοντας χειροβομβίδα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, προκαλούν πολλά ερωτηματικά και η Αστυνομία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι δράστες φεύγοντας εγκατέλειψαν και το ποδήλατο που μετέφεραν, το οποίο εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τη συλλογή αποτυπωμάτων. Ηδη η Αστυνομία έχει τον αριθμό πλαισίου του ποδηλάτου, βάσει του οποίου θα προσπαθήσουν να βρουν τον κάτοχό του.

Η ένοπλη επίθεση ξεκίνησε στη διασταύρωση των οδών Αγκύλης και Λασσάνη, όταν οι αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν περιπολία με το περιπολικό στην περιοχή είδαν τρία άτομα που κρίθηκαν ύποπτα. Οι δράστες κινούνταν πεζή και ο ένας μετέφερε ένα ποδήλατο. Οι αστυνομικοί τούς πλησίασαν και τότε οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν για μερικά λεπτά και σε μικρή απόσταση από το σημείο – στη διασταύρωση της Αγκύλης με την οδό Χατζημιχάλη – οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Επιπλέον, δεν δίστασαν να ρίξουν προς το μέρος τους ακόμη και χειροβομβίδα – σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε περίπου πέντε παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα, ενώ έσπασαν ακόμη και τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες. Οι δράστες, οι οποίοι μέχρι στιγμής παραμένουν άφαντοι, κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το ποδήλατο. Από την περιοχή της ένοπλης επίθεσης οι αστυνομικοί έπειτα από έρευνες περισυνέλεξαν έναν κάλυκα των 9 χιλιοστών.