Για μια περίεργη υπόθεση υποβολής πλαστών δηλώσεων Μηχανογραφικών Δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, κατηγορούνται ένας 50χρονος και ένας 55χρονος, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή.

Η υπόθεση έφθασε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν δύο τελειόφοιτοι λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα. Οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα Μηχανογραφικά Δελτία συμμετοχής τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, επειδή άγνωστα άτομα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους είχαν ήδη υποβάλει πλαστά Μηχανογραφικά Δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να κλειδωθούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν καμία σχέση με την παιδεία ούτε με τους δύο τελειόφοιτους και τα κίνητρα της ενέργειας δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.