«Χωρίς εμάς, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει πλειοψηφία», πρόσθεσε.

Το CSU έχει κρατήσει πιο σκληρή στάση από το CDU απέναντι στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Tα γερμανικά ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίσει τη θέση των Βαυαρών ως ιδιότυπο «σπαγκάτο»: Από τη μία υπερψηφίζουν τα μέτρα Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στο ευρώ και από την άλλη προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις από αυτά, με το βλέμμα στο εκλογικό ακροατήριο.

Η ρητορική του Ζίχοφερ έχει ξεπεράσει κατά περιστάσεις αρκετά τα περί «βαρελιού χωρίς πάτο» που έχουν ακουστεί στο Βερολίνο, καλώντας σε δυνατότητα αποπομπής χωρών από το κοινό νόμισμα -το κόμμα υιοθέτησε μάλιστα και σχετικό ψήφισμα.

Η νέα αναφορά Ζίχοφερ έρχεται μετά την δυσφορία σε μέρος της γερμανικής πολιτικής σκηνής που προκάλεσε η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 29ης Ιουνίου για μέτρα στήριξης Ισπανίας και Ιταλίας από τον ESM, ο οποίος ψηφιζόταν παράλληλα στο Βερολίνο.

Ο Ζίχοφερ επεσήμανε ότι ανησυχεί πως οι αγορές ενδέχεται να πιστέψουν ότι η Γερμανία έχει αναλάβει μεγάλο βάρος. «Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο επικίνδυνο».

Την απειλή του CSU πάντως έσπευσε να υποβαθμίσει η Ανγκελα Μέρκελ: «Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε καλά στον συνασπισμό, όχι μόνο στα ευρωπαϊκά θέματα», σχολίασε, σε δηλώσεις της στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από