Συνεχίστηκε και χθες ο καύσωνας που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τις περισσότερες από τις ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν συνέχεια των σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν τις ίδιες περιοχές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από τρία εκατομμύρια έμειναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα. Στα πλημμυρισμένα σπίτια τους, οι κάτοικοι είχαν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη φαγητού καθώς δίχως ρεύμα και με τον υδράργυρο να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου η συντήρηση των τροφίμων μετατράπηκε σε πρόβλημα.

Οι περισσότεροι θάνατοι που σημειώθηκαν οφείλονται στην πτώση δένδρων που προκλήθηκε από τις καταιγίδες. Δύο παιδιά ηλικίας 2 και 7 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο στο Νιου Τζέρσι όταν καταπλακώθηκαν από δένδρο. Εξι άνθρωποι πέθαναν στην Πολιτεία της Βιρτζίνια, δύο στην Πολιτεία του Μέριλαντ, ένας άνδρας καταπλακώθηκε από την καλύβα του στη Βόρεια Καρολίνα και δύο ακόμη καταπλακώθηκαν από δένδρο, ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο. Νεκροί υπήρξαν επίσης στο Μέριλαντ, στο Οχάιο, στο Κεντάκι και στην Ουάσιγκτον.

Στο Τενεσί δύο αδέλφια ηλικίας 3 και 5 χρονών πέθαναν από θερμοπληξία, καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από πτώση δένδρων, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε αεροδρόμιο στην περιφέρεια του Μπόφορτ, στη Νότια Καρολίνα.

Σε πολλές περιοχές, οι Αρχές έδωσαν τη δυνατότητα στους εργαζομένους να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μην παρουσιαστούν στις εργασίες τους, με σκοπό την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των γεμάτων με απεγνωσμένους Αμερικανούς δρόμους.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκλήθηκαν εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας, η οποία σε πολλές πόλεις του Νότου ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας έφτασε τους 40 βαθμούς, ενώ στην Ατλάντα ο υδράργυρος άγγιξε τους 41 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί θερμοκρασία ρεκόρ για την πόλη.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους Αμερικανούς και τις επόμενες ημέρες. Ηδη από το Σαββατοκύριακο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί περιοχές στη Βιρτζίνια, το Οχάιο, το Μέριλαντ, τη Δυτική Βιρτζίνια καθώς και στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον.