Περί τα 1.200 μέλη του ΠΑΣΟΚ καλούνται να λάβουν μέρος στη συνδιάσκεψη του Κινήματος που συγκαλείται την Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να σηματοδοτήσει την πορεία ανασύστασης και ανασυγκρότησής του.

Η ηγεσία του κόμματος επέλεξε η συνδιάσκεψη να αποκτήσει πανηγυρικό χαρακτήρα πρωτίστως για επικοινωνιακούς λόγους, που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παρόν στις πολιτικές διεργασίες και ταυτόχρονα έχει πολιτικό προσωπικό που υποστηρίζει τη διαδικασία επανίδρυσής του.

Γι’ αυτό άλλωστε η Ιπποκράτους καλεί να συμμετάσχουν σε αυτήν οι πρώην νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές που μετασχηματίστηκαν σε οργανώσεις ανασύστασης, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,καθώς και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων.

Οι λεπτομέρειες της συνδιάσκεψης που θα λαμβάνει χώρα παράλληλα με τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, συζητήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους στενούς επιτελείς του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό το κορυφαίο κομματικό γεγονός θα αρχίσει γύρω στις δέκα το πρωί και θα τελειώσει το βράδυ, όταν κριθεί ότι έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους συμμετέχοντες. Οι ομιλητές θα λάβουν τον λόγο για πρώτη φορά κατόπιν κληρώσεως.

Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κ. Βενιζέλος δεν θα ανοίξει όλα τα χαρτιά του και θα περιοριστεί να αναδείξει τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου κόμματος.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναθέσει καθήκοντα επικεφαλής της διαδικασίας ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ στον πρώην υφυπουργό Π. Κουκουλόπουλο, αναγνωρίζοντάς του οργανωτικές ικανότητες.

Τα νέα μεταβατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ θα συγκροτηθούν πιθανότατα μετά τη συνδιάσκεψη και εφόσον ο κ. Βενιζέλος καταλήξει στις αποφάσεις του. Πρόκειται για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και την Οργανωτική Γραμματεία, οι οποίες όμως θα έχουν σημείο αναφοράς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει ταχύτατα στην ανάθεση των τομέων ευθύνης στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν αποκλείεται μάλιστα την Πέμπτη να γίνει η εκλογή της τριμελούς συντονιστικής επιτροπής της ΚΟ, η οποία θα αναδείξει – εκτός απροόπτου – νέο γραμματέα του οργάνου τον Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Μανιάτης έκανε ατύπως πρεμιέρα χθες στα νέα του καθήκοντα με δήλωσή του από την Ιπποκράτους για τους διαγωνισμούς εξόρυξης πετρελαίου.