ΓΡΕΒΕΝΑ. Την απόφασή του να μην κατέβει ξανά υποψήφιος ανακοίνωσε προ εβδομάδων ο πράσινος βουλευτής της μονοεδρικής Θανάσης Χαντάβας. Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ συμπεριελήφθησαν ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Ταταρίδης, ο Λάμπρος Παλαντζάς, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, καθώς και ο οικονομολόγος και μέλος της Διοίκησης του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας Βάιος Τζήκας. Χωρίς τη συμμετοχή του πρώην βουλευτή και υπουργού Χρήστου Φώλια κατέρχεται η ΝΔ, στο ψηφοδέλτιο της οποίας μετέχει ο υποψήφιος του 2009 Τιμολέων Κοψαχείλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών Απόστολος Τσένης και η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ευανθία Χατζηζήση. Μοναδικός υποψήφιος από το ψηφοδέλτιο του 2009 με το ΚΚΕ είναι ο Γιάννης Κλεισιάρης, ενώ πλήρη ανανέωση σήμανε για το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, κίνηση στην οποία προχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Ο πρόεδρος της Βουλής και συνεχώς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1985 Φίλιππος Πετσάλνικος δεν εγκαταλείπει την εκλογική του περιφέρεια και κατεβαίνει ξανά υποψήφιος. Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν οι Θόδωρος Ζήσης, Πασχάλης Ματσουλιάδης και Σοφία Ντίνα.Με τον βουλευτή του 2009 Ζήση Τσηκαλάγια, που αποστασιοποιήθηκε πρόσφατα λόγω του δεύτερου Μνημονίου, και την υποψήφια των προηγούμενων εκλογών Μαρία Αντωνίου δίνει το «παρών» η ΝΔ, στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχουν οι Σταύρος Μαγαλιός και Γιώργος Παπαδόπουλος. Στις εκλογές δεν μετέχει η πρώην βουλευτής Βίβιαν Μπουζάλη. Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες κατέρχεται ο Συμεών Κουμπάνης, πρώην αντιδήμαρχος Καστοριάς.

ΚΟΖΑΝΗ. Με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου και του βουλευτή Γιάννη Βλατή κατέρχεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ αντιθέτως απών είναι ο βουλευτής Αλέξανδρος Αθανασιάδης. Στο ψηφοδέλτιο εμφανίζονται επίσης η υποψήφια και σε προηγούμενες αναμετρήσεις Ελισάβετ Σπόντη, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο Δημήτρης Ζούζιος από τα Σέρβια, η Ευαγγελία Αμπαζή και ο καθηγητής στο ΤΕΙ Καβάλας Δημήτρης Πογαρίδης, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε μετά την απόσυρση του Θέμη Απατσίδη. Παρόντες δήλωσαν οι δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος. Από το 2009 συμμετέχει εκ νέου η Ελσα Φωτιάδου, σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη και την Αννα Νανοπούλου οι οποίοι αποσύρθηκαν. Στις υποψηφιότητες συγκαταλέγονται ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Τοπαλίδης, ο Φώτης Ζυγούρης από τα Σέρβια, ο οικονομολόγος Διαμαντής Βαχτσιαβάνος και ο δικηγόρος Στάθης Κωνσταντινίδης. Από το ΚΚΕ υποψήφιοι εκ νέου είναι οι Κατερίνα Λιάκου, Νόντας Στολτίδης και Ευθυμία Τσίγκα, ενώ συμμετέχει και το μέλος της ΚΕ Κωνσταντίνος Σταμπολίδης. Παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η πρώην δημοτική σύμβουλος Σερβίων και υποψήφια το 2009 Ντόρα Τσικαρδάνη, η οποία μετακόμισε στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, με το οποίο κατεβαίνει και ο Θανάσης Τζηκαλιός από τους Ελεύθερους Πολίτες.

Στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας βρέθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων και παράγων του Παναθηναϊκού Χρόνης Ακριτίδης, ενώ η πρώην συνεργάτις στο πολιτικό γραφείο του Νίκου Τσιαρτσιώνη, Αναστασία Λιόφα, εμφανίζεται στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

ΦΛΩΡΙΝΑ. Σημαντική ανατροπή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έφερε η ανεξαρτητοποίηση τον περασμένο Ιούνιο του επί δεκαετίες βουλευτή Γιώργου Λιάνη, ο οποίος διαφώνησε με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Μετά την αποχώρηση Λιάνη, ο οποίος άλλωστε λίγες εβδομάδες μετά την επανεκλογή του είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να πολιτευτεί ξανά, το ψηφοδέλτιο άλλαξε στο σύνολό του. Σε αυτό συμμετέχουν ο περιφερειακός σύμβουλος και ορθοπεδικός Νίκος Σαμαράς, ο πρώην δήμαρχος Φιλώτα Ανθιμος Μπιτάκης, καθώς και οι Πασχαλία Ζαμπούνη και Αλεξάνδρα Κεβρεκίδου. Σταθερά εντός ψηφοδελτίου παραμένει ο βουλευτής της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, ενώ όπως και το 2009 υποψήφιος είναι ο Σταύρος Παπασωτηρίου. Νέες υποψηφιότητες αποτελούν αυτές του πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σωτήρη Βόσδου και της συνεργάτιδος του δημάρχου Φλώρινας Δήμητρας Γεωργοπούλου. Ισχυρή υποψηφιότητα με τη Δημοκρατική Συμμαχία αποτελεί ο πρώην δήμαρχος Πρεσπών Λάζαρος Ναλπαντίδης.