Οι προπονητές πριν από τα μεγάλα ραντεβού των ομάδων τους, μόνο μια ευχή έχουν: να είναι όλοι υγιείς! Χθες στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου (103-67), η πράσινη ευχή δεν έπιασε.

Ο Μάικ Μπατίστ στο 5ο λεπτό του αγώνα αποσύρθηκε στον πάγκο ύστερα από ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Με το ματς να είναι τυπική διαδικασία για τους πρωταθλητές Ευρώπης, άπαντες αγωνιούσαν για τον Αμερικανό που δεν επέστρεψε στο παρκέ.

Η μαγνητική τομογραφία, ευτυχώς για τους Πράσινους, έδειξε θλάση α’ βαθμού και ο 35χρονος σέντερ θα χρειαστεί 7 – 10 μέρες για να αποθεραπευτεί. Επομένως, θέμα απουσίας από το φάιναλ φορ δεν τίθεται. Ωστόσο, μπαίνει σε αμφιβολία αν δεν θα επηρεαστεί ο ρυθμός του και αν στην Κωνσταντινούπολη θα παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αυτό είναι άλλωστε και το θέμα των ημερών στον χώρο του μπάσκετ, μετά τις δηλώσεις του Ντούσαν Ιβκοβιτς και το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τον ΕΣΑΚΕ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τοποθετηθεί επισήμως και χθες ερωτήθηκε για το θέμα ο Ομπράντοβιτς. «Ολοι έχουν άποψη για όλα. Ολοι γνωρίζουν τι είναι καλύτερο. Ποιος εγγυάται πως εμείς με τον Κολοσσό και ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο θα τελειώσουμε τους ημιτελικούς με 3-0; Ας ρωτήσουμε και τον προπονητή του Κολοσσού. Με την πληροφόρηση που έχω, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε το διάστημα 3 – 7/5, λόγω των εκλογών. Πώς να δώσουμε ελληνικό τελικό; Ποια ημέρα; Μέσα στη εβδομάδα του Final Four;», αποκρίθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. «Αν χρειάζονται ματς επιπλέον, ας μας αφήσουν να νικήσουμε το Σάββατο και να παίξουν και τη Δευτέρα στη Ρόδο», αστειεύτηκε ο προπονητής του Κολοσσού Βασίλης Φραγκιάς. Φαίνεται όμως πως στους τελικούς της Α1 αστεία δεν θα χωράνε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάριτς 6, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 2, Λόγκαν 11, Σάτο 6, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 6 (1), Βουγιούκας 13, Καλάθης 8, Σμιθ 9, Καϊμακόγλου 13 (3), Γιασικεβίτσιους 12 (2).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Λιακόπουλος 3, Χάτεν 4, Καλαϊτζής, Πάνος 9, Γεωργαλλής, Ασημακόπουλος 12, Μπόικιν 6, Χαρίσης 2, Τσάμης 10, Χόπσον 19, Κομποδιέτας 2.