Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε δύο ολέθρια σφάλματα της άμυνας της ΑΕΚ και κατάφερε να επικρατήσει – απόλυτα δίκαια – με 2-1.

Η ομάδα της Ηπείρου παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 1987 (πάντα υποβιβαζόταν αμέσως μετά την άνοδό της), ενώ η ΑΕΚ που μπορούσε με νίκη να πιάσει στην τρίτη θέση τον Ατρόμητο, όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά έμεινε 14 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο από τη συνεχή βροχή, ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 58′ έπειτα από λάθος της άμυνας της ΑΕΚ με σουτ του Μπεσέρα (1-0). Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν συγκλονιστικό και τη στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι το ματς θα τελειώσει ισόπαλο, ο ΠΑΣ βρήκε το κουράγιο, εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας της ΑΕΚ και πήρε τη νίκη. Αρχικά ο Βάντερσον στο 81′ προσπάθησε να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Καράμπελα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδα του, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Καράμπελας στο 84′ γύρισε την μπάλα στον Μπουγαΐδη που έκανε ολέθριο λάθος, πήρε την μπάλα ο Κυριάκος, πέρασε τον Γεωργέα και εύκολα πέτυχε το 2-1.

Ο διαιτητής Σελίμος (Λακωνίας) ήταν καλός.

Εδειξε κίτρινες κάρτες στους: Μπουγαΐδη, Μπεσέρα, Βάργκας, Πάντο, Καράμπελα, Τζάνη, Γεωργέα, Κλωναρίδη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (86′ Ντάσιος), Γεωργίου, Ζαμπρέλα (73′ Τζάνης), Βίλα (93′ Γιάκος).

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Κοντοές (68′ Χοσέ Κάρλος), Μπουγαΐδης, Καράμπελας, Καφές, Βάργκας (73′ Γκερέιρο), Λαγός (57′ Φούντας), Λεονάρντο, Κλωναρίδης, Μπέλεκ.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης τόνισε: «Χρόνια πολλά γιατί σήμερα (χθες) είναι μεγάλη μέρα. Κάναμε πρόωρη Ανάσταση. Το θέλαμε πολύ να πετύχουμε τον στόχο μας, μας βοήθησε η Παναγιά και τα καταφέραμε σε ένα δύσκολο τερέν που ανά πάσα στιγμή μπορούσες να κάνεις λάθος».

Ο Νίκος Κωστένογλου δήλωσε: «Στα πρώτα 25 λεπτά είχαμε καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς και ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και προηγήθηκε. Ανασυνταχθήκαμε, ισοφαρίσαμε, αλλά από ένα τραγικό λάθος μας ήρθε η νίκη του ΠΑΣ».