Η ανακοίνωση της κας Γεννηματά είχε ως εξής: «Ο κ. Σαμαράς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τίποτα, ούτε καν για αυτά που ο ίδιος προσωπικά υπέγραψε και το κόμμα του ψήφισε κατ΄ επανάληψη στη Βουλή. Αντί για μία εθνικά υπεύθυνη στάση, επιλέγει την ανεύθυνη απειλή των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων».

Οι νέες υποσχέσεις του προέδρου της ΝΔ, προσθέτει, έχουν τόση αξία, όση είχαν και οι εγκαταλελειμμένες πια δηλώσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. «Η ΝΔ χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση με τον εαυτό της», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε, από τη δική του πλευρά, την ακόλουθη δήλωση:

«Όση προσπάθεια και αν κάνει ο κ. Βενιζέλος, δια της εκπροσώπου του, κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι δεν ήταν μόνο εκτελεστής του Μνημονίου, αλλά – όπως αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου -και ένας από τους βασικούς συντάκτες του.

Πρωτεργάτης σε όλα αυτά που έριξαν τους Έλληνες στην απελπισία.

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει, ότι – όπως αποκάλυψε ο κ. Ραγκούσης – η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο κ. Βενιζέλος μετείχε ως κορυφαίος υπουργός και αντιπρόεδρος, δεν τόλμησε “να πειράξει μικρές ολιγαρχίες”.

Με αποτέλεσμα να καταφεύγει συνεχώς σε φόρους, περικοπές μισθών και μειώσεις συντάξεων.

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει, επίσης, ότι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να αναβάλουν τις εκλογές – πράγμα που επαναλαμβάνει και σήμερα ο κ. Σηφουνάκης – γιατί φοβούνται την κρίση του λαού.

Είτε το θέλουν στο ΠΑΣΟΚ, είτε όχι, οι εκλογές θα γίνουν άμεσα. Και οι πολίτες θα επιλέξουν την κυβέρνηση που μπορεί να τους βγάλει, με σίγουρα και στέρεα βήματα, από την κρίση» καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.