Δεν θα απαιτηθούν νέες περικοπές στα εισοδήματα και πιθανώς θα είχαν αποφευχθεί αρκετές από αυτές που προηγήθηκαν αν είχαν εφαρμοστεί οι μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το πρώτο Μνημόνιο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά τη διάρκεια του έτους είναι δυνατόν να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την αναστροφή του επενδυτικού κλίματος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι αν δεν κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται για υγιή οικονομία προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τότε βεβαίως μπορεί να καταλήξουμε πάλι σε συζητήσεις για το τι πρέπει να κοπεί.

Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση πως αν αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, προϋποθέσεις που μπορεί με εκπληρωθούν φέτος, θα αρχίσουν οι επενδύσεις και μπορεί να υπάρξει ξεπέταγμα, όπως είπε, της οικονομίας νωρίτερα από το αναμενόμενο. «Η Ευρώπη μπορεί να μας έβαλε δύσκολα, αλλά το 2010 ήμασταν νεκροί και μας έδωσε το φιλί της ζωής. Τώρα που έβαλε τάξη στα δημοσιονομικά, τιμώρησε το απολωλός πρόβατο και υποχρέωσε τους ιδιώτες να υποστούν ζημιές, θα δώσει βάρος στην ανάπτυξη», τόνισε.