Η νέα Lancia Ypsilon διατίθεται στην ελληνική αγορά με τον ροπάτο, ντίζελ κινητήρα των 1.3 λίτρων που αποδίδει 95 ίππους. Το τούρμπο, ντίζελ μοτέρ εντυπωσιάζει τόσο με την σπιρτάδα του όσο και με την οικονομία καυσίμου. Το μεγάλο όπλο του μικρού μοντέλου της ιταλικής φίρμας είναι η ροπή: τα 200 Nm στις 1.500 σ.α.λ. ενθουσιάζουν από τα πρώτα χιλιόμετρα, ιδιαίτερα στις εκκινήσεις από τα φανάρια.

Επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ. σε 11” ενώ η τελική ταχύτητά του είναι εξαιρετική (183 χλμ./ώρα) και υπόσχεται άνετες εκδρομές στον αυτοκινητόδρομο.

Οσοι είχατε προκαταλήψεις σχετικά με τον θόρυβο των ντίζελ μοτέρ, πρέπει να τις ξεχάσετε όχι μόνο στην περίπτωση της Lancia αλλά και στα περισσότερα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Το ιταλικό μοντελάκι κρατάει τα επίπεδα θορύβου σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα δε στο ταξίδι θα διαπιστώσετε ότι με 140 χλμ./ώρα στο κοντέρ το στροφόμετρο δεν ξεπερνά τις 3.000 σ.α.λ.! Χαμηλές στροφές σημαίνει και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (πάντα σε συνδυασμό με τον νέο τεχνολογικά κινητήρα που έχει οικολογικές ευαισθησίες). Το εργοστάσιο αναφέρει μεικτή κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. ενώ στην πόλη 4,7 λτ./100 χλμ. Οσο απρόσεκτοι και αν είστε με το γκάζι, το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεπεράσετε τα 5,5 λτ./100 χλμ.

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημά του είναι οι εκπομπές CO2 των 99 γρ./χλμ, οι οποίες σας κατατάσσουν στη λίστα των προνομιούχων ιδιοκτητών που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Στον βασικό εξοπλισμό του θα βρείτε όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και 4 αερόσακους. Η τιμή του ξεπερνά ελάχιστα τις 15.000 ευρώ.