Οι διαδηλωτές φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα πλησίασαν και πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια με νερό προς την εξέδρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι επίσημοι και να διακοπεί προσωρινά η παρέλαση.

Αργότερα, και μετά από προσπάθειες των ψυχραιμότερων, η παρέλαση συνεχίστηκε με μοναδική παρουσία στην εξέδρα των στρατιωτικών αρχών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, του ΛΑΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Γιώργος Κασάρας.

Οι επίσημοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στο κτίριο της Περιφέρειας (Νομαρχίας).

Μεταξύ των επισήμων ήταν και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντής, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 έκανε λόγο για οργανωμένη ομάδα. «Είναι σαφές ότι ήσαν οργανωμένοι» είπε, σημειώνοντας: «Μαζί με τα ξερά καίνε και τα χλωρά».

«Όλα αυτά είναι δηλωτικά μίας ατμόσφαιρας η οποία δημιουργείται και η οποία θα πρέπει να προβληματίσει πολύ κόσμο διότι δημιουργείται μία ατμόσφαιρα προβληματισμού ως προς το εάν μπορούμε να πορευτούμε στις εκλογές με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία ή με μία ατμόσφαιρα κοινωνικής αναταραχής» πρόσθεσε.Εγιναν τέσσερεις συλλήψεις. Οι διαδηλωτές πήγαν έξω από το κτίριο της Ασφάλειας ζητώντας να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.