Τα κτίρια της Αθήνας έχουν μαγικές ικανότητες! Εχουν τη δυνατότητα να δίνουν δουλειά και φαγητό στον κοσμάκη! Ενίοτε δε είναι σε θέση να ανασταίνουν και νεκρούς!

Εξηγούμαι: Ολοι μας «απολαύσαμε» τις σκηνές καταστροφής της Αθήνας την περασμένη Κυριακή. Ολοι μας είδαμε κάποια από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης μας να παραδίνονται στην καταστροφική μανία και πυρομανία των κουκουλοφόρων. Οπως ήταν λογικό (;) λίγες ώρες ύστερα από αυτή τη Low budget διασκευή τού «Αποκάλυψη τώρα» εμφανίστηκαν κάποιες ψύχραιμες και λογικές φωνές που καταδίκασαν τους βανδαλισμούς. Τι τo ‘θελαν;

Αμέσως έλαβαν δράση οι Οργισμένοι Ελληνες Επαναστάτες! Και βροντοφώναξαν: «Πώς τολμάτε ωρέ βολεμένοι; Ξέρετε πως υπάρχουν άστεγοι; Ξεχνάτε πως υπάρχουν άνεργοι; Με λίγα ντουβάρια (sic) θα ασχολούμεθα τώρα;».

Επαναλαμβάνω: Τα κτίρια της Αθήνας έχουν μαγικές ιδιότητες. Καις το Αττικόν; Τσουπ, ωσάν στον γάμο της Κανά, τα καρβέλια χιλιαπλασιάζονται και τα βοθρολύματα στους αθηναϊκούς υπονόμους μετατρέπονται σε γλυκόπιοτο κρασάκι για να φάει και να πιει ο κάθε χόουμλες. Κατεδαφίζεις το Αστυ; Ωσαννά! Από το πουθενά δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας με παχυλούς μισθούς.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το 2008; Τότε που στις κραυγές απόγνωσης των καταστηματαρχών για τη συνεχή ισοπέδωση των μαγαζιών τους οι γνωστοί τηλεαστέρες απαντούσαν με στόμφο: «Μα, εδώ σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος, τα παλιομάγαζά σας σάς νοιάζουν;». Αρκετοί ήταν όσοι πούλησαν μούρη πάνω στον τάφο του παιδιού.

Κινδυνεύει η Ελλάδα από την κρίση; Σαφώς. Κινδυνεύει από το Μνημόνιο ή (και) από τους κουκουλοφόρους; Πιθανότατα. Η μεγαλύτερη απειλή όμως προέρχεται από αλλού. Από μια παρατεταμένη ανοησία που διεκδικεί να γενικευθεί.