Ο 28χρονος επιθετικός έπαιξε για τελευταία φορά ως αλλαγή (46′ αντί του Πάντελιτς) στον αγώνα με τη Δόξα Δράμας στο Καυταντζόγλειο στις 8 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο έμεινε εκτός αποστολής από τα ματς με Θρασύβουλο (Κύπελλο), Λεβαδειακό, Skoda Ξάνθη, Πανιώνιο (Κύπελλο), Εργοτέλη.

Ο Τζιμπούρ υποφέρει από χονδροπάθεια στην επιγονατίδα (αριστερού γόνατος) εδώ και αρκετά χρόνια και παρουσιάζει κατά καιρούς υποτροπές. Αυτό συμβαίνει όταν ο Αλγερινός παρουσιάζει έντονη κόπωση από τα συνεχόμενα 90λεπτα ματς.

Η πάθησή του αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή. Ο Τρομοκράτης ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ειδικά στον τετρακέφαλο. Το ζητούμενο για τον σκόρερ του Ολυμπιακού είναι να τεθεί στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο ο αλγερινός διεθνής σέντερ φορ να οδηγηθεί στο χειρουργείο. Και δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Τζιμπούρ γιατί θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να επανέλθει σε φουλ φόρμα.

Από την πλευρά του ο έμπειρος επιθετικός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια σε ό,τι αφορά την αποθεραπεία του (πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αεροβικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης). Χθες μαζί με τον Φουστέρ ακολούθησαν τα προγράμματά τους στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, παρά το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν ρεπό.

Ο Τζιμπούρ θέλει να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως πρώτα θα πρέπει να μπει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. Το ιατρικό επιτελείο αισιοδοξεί ότι αύριο ή μεθαύριο ο Αλγερινός θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των συμπαικτών του. Θα είναι όμως αρκετές δυο-τρεις προπονήσεις για να είναι ετοιμοπόλεμος στη δύσκολη μάχη της Τούμπας; Την τελική απόφαση θα πάρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πάντως ο βάσκος τεχνικός δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του 28χρονου φορ αν δεν είναι 100% έτοιμος. Αλλωστε οι Πάντελιτς, Ντιόγκο βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έδειξαν ότι συνδυάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός θα έχει γεμάτο το οπλοστάσιό του στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερα βασικά στελέχη – Μιραλάς, Χολέμπας, Φουστέρ, Τοροσίδης – θα είναι στη διάθεση του βάσκου τεχνικού. Σε έντονους ρυθμούς προπόνησης έχουν μπει και οι Μόνχε, Φέισα.

Στη χθεσινή σύσκεψη σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, ο εκπρόσωπος ασφαλείας των πρωταθλητών Γιάννης Τσιρώνης ζήτησε να τηρηθούν τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να παραχωρηθούν δύο booths για να φιλοξενηθούν οι εκπρόσωποι της διοίκησης και προσκεκλημένοι του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν ζήτησαν εισιτήρια, όπως είχε γίνει στο ματς του α’ γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η πειραϊκή ομάδα έχει να δώσει δύο ντέρμπι στο πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα (14 Φεβρουαρίου) για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

«ΜΥΛΟΣ» Η ΡΟΥΜΠΙΝ

Η ρωσική ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον τεχνικό της Κούρμπαν Μπέρντιγιεφ, ο οποίος έχει δηλώσει παραίτηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρωσία, οι φήμες περί προβλημάτων του προπονητή της Ρούμπιν Καζάν με τη διοίκηση επιβεβαιώθηκαν. Σήμερα το ΔΣ του ρωσικού συλλόγου θα αποφασίσει για το θέμα της παραίτησης του Μπέρντιγιεφ.

Μετά το τέλος της σημερινής πρωινής προπόνησης, ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Ρόι Κάρολ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

– Διακόπηκε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των μελών του Ολυμπιακού ΣΦΠ στη λέσχη του Ερασιτέχνη λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Η διοίκηση του Ολυμπιακού ΣΦΠ ανακοίνωσε ότι η Γενική Συνέλευση των μελών θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα (16.00) και με τα ίδια θέματα στη λέσχη στη μαρίνα Ζέας.