Τα μηνύματα έχουν μεγαλύτερη σπουδαιότητα όταν έρχονται μετά τις επιτυχίες. Τότε, αξίζει κάποιος να τα αποκρυπτογραφεί.
Και χθες, λίγες ώρες μετά το 1-0 της Καλλιθέας επί της Λάρισας για τη Β' εθνική, ήρθε το μπαμ. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε με στόμφο την πρόθεσή της στο εγγύς μέλλον να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.
Το αν κάποιοι θα ταραχθούν (όπως θέλει η Καλλιθέα) ή όχι, μένει να φανεί προσεχώς. Το ζητούμενο είναι πως μια ομάδα με ιστορία, μια ομάδα που εκπροσωπεί έναν πολυπληθή δήμο και έφτασε ακόμη και στην Α' Εθνική, φλερτάρει με τη βουτιά στο κενό. Ολα όσα αναφέρει η Καλλιθέα στην ανακοίνωσή της, είναι πασίγνωστα στους γνώστες των μικρών κατηγοριών: και οι απλήρωτοι υπάλληλοι. Και τα φέσια στους ποδοσφαιριστές. Και η καθυστέρηση να αρχίσουν οι αγώνες επειδή δεν βρίσκονται τα χρήματα για την αμοιβή των διαιτητών. Οπως και οι ιστορίες με τις πλαστογραφίες που σημάδεψαν μια εποχή και οδήγησαν στην ανυποληψία τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, που δεν προσελκύουν πλέον χορηγούς ή επενδυτές με ηθική και όραμα.
Το ποδόσφαιρο των μικρών κατηγοριών αργοπεθαίνει. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον μικρόκοσμο των ερασιτεχνικών διοργανώσεων. Το μέλλον άδηλον. Αλλωστε, μόλις πρόσφατα, η Λίγκα Β' και Γ' Εθνικής αποφάσισε να ανακοινώσει την αναστολή των πρωταθλημάτων από τις 13 Φεβρουαρίου, λόγω οικονομικών αδιεξόδων και αδυναμίας ανταπόκρισης στις λειτουργικές δαπάνες. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ούτε με φακό δεν βλέπει τα έσοδα.
Οσο η Πολιτεία δεν δίνει χρήματα, όσο η κάνουλα του ΟΠΑΠ μένει κλειστή, τόσο οι ομάδες θα φυτοζωούν. Κάποιες θέλουν να λέγονται ανώνυμες εταιρίες, αλλά βασίζονται στα χρήματα των άλλων και τις επιχορηγήσεις. Ας αποφασίσουν ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν. Θα περιμένουν χρήματα από χορηγίες που δεν υφίστανται ή θα επιστρέψουν στον ερασιτεχνισμό και την παραγωγή ποδοσφαιριστών, μια διαδικασία που σε βάθος χρόνου θα ωφελήσει συνολικά το άθλημα;
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από