Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σε σχέση με την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, καθώς έχουμε κάνει πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια και σε αυτό το σημείο καμπής υπάρχει ανάγκη μείωσης του βάρους του χρέους μέσω του PSI  και μιας νέας στρατηγικής που θα βάλει την Ελλάδα, σε μια πορεία αναπτυξιακή και ασφάλειας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά και η Ευρώπη έχει σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί.

Όπως το τι θα κάνει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, των αγορών, πώς θα αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία στα CDS και πώς θα ρυθμίσει τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης.

«Κάτι δεν είναι στο σωστό δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος σημείωσε ότι πέραν των δημοσιονομικών ευθυνών και της δημοσιονομικής δικαιοσύνης, υπάρχει πραγματική ανάγκη για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που θα καταστήσει την ΕΕ πιο ανταγωνιστική στο παγκόσμιο περιβάλλον. 

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις αναδυόμενες αγορές και η ΕΕ να στραφεί  στην πραγματική οικονομία», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από