Από το 2010 έχουν γίνει εισηγήσεις για τη λεπτομερή καταγραφή περιουσιακών στοιχείων του

ΟΑΚΑ ώστε ο οργανισμός να γνωρίζει επακριβώς τι έχει και τι μπορεί να αξιοποιήσει.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος, πέρα από την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας σε προϊστάμενο του οργανισμού. Ακόμα, δεν έχει συσταθεί Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου με αυτόνομη και ανεξάρτητη λειτουργία όπως προβλέπεται από νόμο του 2005 για τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στον τομέα των εσόδων του οργανισμού, έχει παρατηρηθεί ότι δεν επιδιώκεται το μέγιστο ποσοστό κέρδους που θα μπορούσε να υπάρξει από εκδηλώσεις μη αθλητικού περιεχομένου. Ενώ στους αθλητικούς αγώνες τα έσοδα για το ΟΑΚΑ ορίζονται στο 15% επί των εισπράξεων, με απόφαση γενικού γραμματέα για τις συναυλίες θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και στο 25% των εισπράξεων.

«Τα ποσοστά κυμαίνονται γύρω στο 10%, ειδάλλως μπορεί και να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις», λέει άνθρωπος που έχει εικόνα των εσόδων του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι το ΟΑΚΑ πλήρωνε και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού κ.λπ. χώρων που είχαν παραχωρηθεί σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια σχετική συμφωνία. Τις περισσότερες οφειλές είχε το υπουργείο Υγείας.