Σε ό, τι αφορά τους αυτοκινητόδρομους, το βάρος δόθηκε στα χρηματοδοτικά κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ενώ από το Υπουργείο έλεγαν ότι είναι αισιόδοξοι πως το θέμα θα ξεμπλοκάρει στα τέλη Μαρτίου.

Για το θέμα της Siemens και σε σχέση με την εξέλιξη των έργων του Μετρό, ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης είπε ότι αυτή ή την επόμενη Τρίτη θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ενώ σε ό, τι αφορά τις απαλλοτριώσεις, το κυρίαρχο θέμα ήταν η επίσπευση των διαδικασιών.

Στην ίδια συνάντηση, στην οποία δεν συμμετείχε ο Πολ Τόμσεν, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε την Τρόικα για τα θέματα της απελευθέρωσης των φορτηγών δημοσίας χρήσεως, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση έχει ήδη τελειώσει και ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για το κόστος έκδοσης των νέων αδειών.

Σημειώνεται ότι το θέμα των ταξί δεν συζητήθηκε τελικά στη χθεσινή συνάντηση, καθώς η Τρόικα έχει ήδη στα χέρια της το προσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου και αναμένεται τις επόμενες μέρες να διατυπώσει τις παρατηρήσεις της επ’ αυτού.