«Πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών», χαρακτήρισε την προσπάθεια για την επίτευξη της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το έργο «δεν θα είναι και τόσο εύκολο».

«Πρέπει να πω ότι κατά την άποψή μου, είναι η πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών το να δρομολογήσουμε αυτήν την πολιτική ένωση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στο Βερολίνο.

«Δεν θα είναι τόσο εύκολο», παραδέχθηκε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», πρόσθεσε, ζητώντας για άλλη μια φορά δεσμεύσεις από τους εταίρους για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.

«Δεν είναι κάτι που εφηύρε η Γερμανία για να μεταφέρει στους άλλους τις δυσάρεστες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στις απαιτήσεις της για λιτότητα και δημοσιονομική ορθοδοξία που, όπως τόνισε, «είναι το κλειδί για να κάνουμε την Ευρώπη ανθεκτική στο μέλλον».

Ωστόσο, εκτός από την δημοσιονομική πειθαρχία, η καγκελάριος υποσχέθηκε να αφιερωθεί επίσης στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

«Τα δύο προβλήματα είναι ένθετα το ένα μέσα στο άλλο, και πρέπει να επιλυθούν το ένα μαζί με το άλλο», σημείωσε.

«Η ιδέα ενός κοινού νομίσματος ήταν σωστή» τη στιγμή της σύλληψης της, «ακριβώς όπως είναι και σήμερα», δήλωσε επίσης η καγκελάριος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από