Θετική χαρακτήρισε την πρώτη παρουσία του Ντιόγκο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο βραζιλιάνος φορ ύστερα από ενάμιση χρόνο αποτυχημένης περιοδείας σε Φλαμένγκο, Σάντος επέστρεψε στο ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο πήχυς όμως έχει ψηλώσει.

Ο Βαλβέρδε θέλει ο Ντιόγκο να προσαρμοστεί γρήγορα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Να έχει αρμονική συνεργασία στην επίθεση με τους συμπαίκτες του.

Να παίρνει σωστές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή και να ανοίγει διαδρόμους. Να παίζει ρόλο στην αμυντική λειτουργία, μαρκάροντας ψηλά.

Θα μπορέσει ο Ντιόγκο να πλησιάσει τα στάνταρ που θέλει ο προπονητής του; Σίγουρα θα πάρει και άλλες ευκαιρίες. Από τον ίδιο θα εξαρτηθεί αν θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ή θα γίνει κομπάρσος.

Προς την έξοδο βρίσκονται οι Γέστε, Μακούν. Στον Ολυμπιακό περίμεναν από τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να κάνουν τη διαφορά, πέρασε όμως ένας ολόκληρος γύρος και η προσφορά τους είναι μηδαμινή.

Ο βορειοϊρλανδός γκολκίπερ του ΟΦΗ Ρόι Κάρολ θα πάρει τη θέση του Κοστάντσο.

Στον Ολυμπιακό έλεγαν χθες: «Καλό θα είναι ο κ. Γόντικας να μη μιλά γενικά, για ντέρμπι και φιλικά παιχνίδια.

Οταν στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος μιλά αόριστα για φιλικά, τότε προσβάλλει όλες τις ομάδες, αφού αφήνονται υπονοούμενα για στημένα παιχνίδια.

Τι θα πει φιλικά; Ας γίνει λοιπόν σαφής και ας μιλήσει με ονόματα».

Επίσης οι Ερυθρόλευκοι υποστήριξαν πως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν είπε κουβέντα για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι πράσινοι οπαδοί στα Γιάννινα, ενώ καυτηρίασαν τη στάση της Nova: «Το συνδρομητικό κανάλι δεν έδειξε ούτε ένα πλάνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ούτε είπε λέξη για τα όσα γίνονταν στις εξέδρες».

Ο Βαλβέρδε αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής το 2011, σύμφωνα με την ετυμηγορία των ποδοσφαιριστών. Ο ερυθρόλευκος τεχνικός πήρε το ετήσιο βραβείο στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ-ΟΠΑΠ.

Ο Παπαδόπουλος πήρε το βραβείο του κορυφαίου έλληνα ποδοσφαιριστή και ο Φετφατζίδης το βραβείο του καλύτερου νεαρού σε ηλικία την περυσινή σεζόν.